Poveştile unui criminal român arestat în Costa Rica, care susţine că a fugit din ţară la sugestia unui şef din Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piluţ a fost ani de zile dat în urmărire generală
Piluţ a fost ani de zile dat în urmărire generală

Arestat în luna iunie în Costa Rica de agenţii Interpol, criminalul român Doru Cristian Piluţ, în vârstă de 41 de ani,  va fi extrădat la cererea autorităţilor de la Bucureşti.   În anul 2002, el a fost  condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor cu circumstanţe agravante.

Aflat în arest, Piluţ, de loc din Turda, a declarat unui ziarist costarican că se teme de extrădare, că se consideră nevinovat, că a fost supus unui proces pe care îl consideră nedrept şi că la fuga din România a fost ajutat de un oficial al Poliţiei Române. 

În 1996, pe când avea doar 19 ani, Doru Cristian Piluţ a lovit un vecin din Turda, împreună cu tatăl său, Iacob. Autorităţile din România susţin că bărbatul a fost bătut sistematic cu pumnii şi picioarele, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost vorba despre omor cu premeditare. Agresorii s-au oprit numai după ce s-au asigurat că victima murise. 

Hărţuit la proces

Despre acest episod Piluţ le-a declarat jurnaliştilor de la lateja.cr că a participat la agresiune, dar că nu a lovit cu forţă victima, ci a vrut numai “să-i dea o lecţie” şi că aceasta a decedat din cauza unor leziuni pe care le avea de mai multă vreme. 

Piluţ susţine că, după ce a fost arestat preventiv, a fost judecat de un tribunal militar  (tatal sau era militar de carieră)  şi că în timpul acestuia “s-a simţit hărţuit”.

Românul a spus că după ce a stat o vreme în arest împreună cu tatăl său a fost eliberat după ce a cerut o revizuire a dosarului. 

Decizia definitivă de condamnare a celor doi s-a dat în 2002, dar Doru Cristian Piluţ plecase deja din ţară împreună cu tatăl său. „Am venit la Costa Rica. Tata mi-a mărturisit acum cu câţiva ani că a fost aleasă Costa Rica la sfaturile date de şeful poliţiei din România. A spus aici vom fi în siguranţă. Ne-a dat paşapoarte cu vize şi cinci de mii de euro. Între Costa Rica şi România nu există un acord de extrădare, motiv pentru care ne-a trimis aici", a precizat Piluţ.

Nu ştim de care şef din poliţie spune Piluţ, dar în între 2001 şi 2003 la conducerea IGPR era generalul Florin Sandu. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite