Predoiu, despre ridicarea MCV: „La Ministerul Justiţiei se va trage pe brânci pentru asta”. Ce spune despre desfiinţarea SIIJ şi legile justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catalin Predoiu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Catalin Predoiu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat la Antena 3 că la Ministerul pe care îl conduce „se va trage pe brânci pentru ridicarea MCV, precizând că a fost de mai multe ori aproape de împlinirea acestui obiectiv, însă s-au întâmplat „lucruri în politică” care au dus la prăbuşirea eforturilor.

„Cele mai grele sarcini sunt la Justitie şi avem de rezolvat desfiinţareaSIIJ, adoptarea legilor justiţiei şi modificarea la codurile penale. Aceste lucruri atârnă enorm în balanţa MCV, avem ca obiectiv modificare acodurilor pana la sfârşitul anului, modifcarea legilor justiţiei până în 2023. Nu trb sa mergem până in 2023. Noi în acest an trebuie să adoptăm aceste reglementări”, a declarat Predoiu la Antena. 

Ministrul a completat: „am fost de foarte multe ori aproape de ridicarea MCV, stiu ce trebuie făcut să ajungem acolo, ştiu că se poate, am fost la doi paşi de două ori, apoi s-au întâmplat lucruri în politică care au prăbuşit efortul. Sper sa nu se mai întâmple nimic politic care să ne îndepărteze”, a mai explicat Predoiu.

„La Ministerul Justiţiei se va trage pe brânci pentru asta şi ne vom livra la termen obligaţiile”, a mai completat Predoi cu privire la eliminarea MCV. 

Ministrul Justiţiei a mai precizat că nu mai există vreo îndoială cu privire la desfiinţarea SIIJ. „Cred că până la jumătatea lui februarie Parlamentul va primi proiectul”, a declarat ministrul, explicând că Secţia nu va mai funcţiona din momentul adoptării proiectului. 

Ministrul a precizat că sunt trei obiective pe care le urmăreşte: desfiinţarea SIIJ,eficientiZarea activităţii şi oferirea garanţiilor cerute de magistraţi, CCR şi MCV, inclusiv CJUE. 

„Politicul nu va avea niciun fel de amestec în modul în care se formează şi functioneaza sistemul SIIJ”, a mai declarat ministrul spunând că dosarele vor continua, însă exclude „SIIJ varianta 2.0”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite