Predoiu: Vreau să se organizeze concurs pentru fiecare post de la Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat astăzi, la Realitatea Tv, că personalul aparatului bugetar din cadrul ministerului ar putea fi redus cu circa 15%-20%, iar el ar vrea să se organizeze concurs pentru fiecare post.

"Putem face o reducere a aparatului de 15 -20%. Avem însă categorii de persoane care beneficiază de un statut special, în baza unor legi. Astfel, reducerea de personal, care a  început chiar de anul trecut, se va face în doi paşi până în septembrie... Pot să fac, ca să zic aşa, şi o mică dezvăluire, în sensul că eu îmi doresc ca pe fiecare poziţie din ministerul Justiţiei să fac un concurs, pentru ca pe toate poziţiile care rămân în minister să fie oameni competenţi. Avem foarte mulţi oameni profesionişti în Ministerul Justiţiei, lucru remarcat de altfel şi în Raportul pe Justiţie", a declarat ministrul Justiţiei la emisiunea 3X3.

Ministrul Justiţiei a vorbit şi despre proiectul de lege anunţat ieri, care are drept scop scurtarea duratei proceselor, afirmând că nu este suficient numărul actual de magistraţi şi că este necesară suplimentarea cu 1.000-1.500 a numărului judecătorilor, într-un interval de 3-5 ani.

"Cert este că trebuie să mărim puţin numărul magistraţilor, trebuie să îmbunătăţim logistica instanţelor şi a modului lor de administrare", a afirmat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a ţinut să precizeze că marea majoritate a judecătorilor şi magistraţilor îşi fac treaba.

Totodată, el a afirmat că pentru ca în 2011 să fie implementate "cum trebuie" noile coduri este nevoie de un buget suficient pe justiţie. "Am început discuţiile cu Ministerul Finanţelor pentru asta", a spus ministrul, refuzând să dea detalii despre suma cerută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite