Premieră. Operator de telefonie mobilă, obligat să demonteze o antenă GSM de pe un bloc. Locatarii au reclamat că le-ar putea dăuna sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa Judecătoriei Sector  3 a obligat Telekom România Mobile Communications să desfiinţeze o antenă de telefonie mobilă de pe un bloc din Sectorul 3, din motive ce ţin de protejarea sănătăţii. Dacă operatorul nu execută decizia de bună voie în termen de 2 luni, reclamanţii pot demonta singuri antena. Decizia nu este definitivă.

Unul dintre numeroasele procese iniţiate de persoane fizice, nemulţumite de faptul că pe acoperişul blocurilor în care locuiesc sunt montate antene de telefonie mobilă care le-ar putea dăuna sănătăţii, a fost soluţionat favorabil reclamanţilor, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Potrivit acestuia, instanţa Judecătoriei Sectorului 3 a obligat Telekom România Mobile Communications S.A. să demonteze şi să mute antena de telefonie mobilă instalată pe terasa unui bloc din Bucureşti, în Sectorul 3,  „în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri judecătoreşti”.

„Autorizează reclamanţii să demonteze şi să mute antena GSM pe cheltuiala pârâtei Telekom România Mobile Communications S.A., dacă acesta nu execută lucrarea de bunăvoie în termenul de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Respinge ca neîntemeiată cererea de obligare a pârâtei Telekom România Mobile Communications S.A. la plata de daune cominatorii. (…) Respinge ca neîntemeiată cererea de obligare a pârâtelor la plata daunelor morale în cuantum de 40.000 Euro pentru prejudicii aduse onoarei, demnităţii sau reputaţiei. Obligă pârâtele la plata către reclamanţi a cheltuielilor de judecată în cuantum de 3873,56 lei, contravaloare taxă judiciară de timbru pentru cererile admise, precum şi suma de 1.000 lei, contravaloare onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se mai arată în soluţia dată de Judecătoiria Sectorului 3. 

Interesant este că parâtă în proces a fost şi Asociatia de proprietari  a blocului cu pricina şi o persoană fizică, cel mai probabil un reprezentant al Asociaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite