Premierul face apel la calm pe tema posibilelor radiaţii de la centrala Zaporojie: Nu avem date care să justifice vreo îngrijorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul României face apel la calm în privinţa efectelor situaţiei de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina. Nicolae Ciucă susţine că ţara noastră e pregătită în faţa oricărui scenariu, nefiind date că ar exista un posibil val radioactiv care să se îndrpete spre Românie.

„În ultimele zile pe fondul evenimentelor de la centrala de la Zaporojie au existat o serie întreagă de date şi informaţii referitoare la pericolul pe care îl poate reprezenta un eveniment la această centrală. Dau garanţii şi asigur că nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare. Monitorizăm permanent toate datele de mediu şi suntem în permanentă legătură cu autorităţile europene şi partenerii din Ucraina”, a declarat şeful Guvernului.

„Instituţiile statului au luat măsuri şi sunt pregătite să informeze în timp util populaţia. Avem mijloacele pentru protejarea populaţiei”, a completat Nicolae Ciucă. 

Precizările vin după agitaţia publică din ultimele zile, creată de o declaraţie a ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a recomandat ca persoanele de sub 40 să meargă de urgenţă la medicii de familie să-şi ridice reţetele prin care pot să intre în posesia tabletelor de iodură de podasiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite