FOTO Premii de excelenţă pentru oamenii de aur ai României. Poveşti şi emoţii din sufletul ceremoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Constantinescu le-a înmânat premii personalităţilor FOTO Adevărul
Emil Constantinescu le-a înmânat premii personalităţilor FOTO Adevărul

Astăzi a avut loc ceremonia de decernare a premiilor de excelenţă pentru anul 2012, oferite de Fundaţia „Academician Marin Voiculescu‟. În cadrul evenimentului, aflat la a opta ediţie, au primit distincţii persoane cu importante contribuţii în diferite domenii.

Personalităţi precum Mihai Voiculescu, preşedintele fundaţiei şi fiul cunoscutului medic Marin Voiculescu, profesorul doctor Alexandru Oproiu, Mircea Ionescu-Quintus, Emil Constantinescu şi Ion Iliescu au acordat premiile de excelenţă.

Emil Constantinescu a fost cel care a le-a oferit distincţii fraţilor Andrei şi Sorin Dimitriu. Cel dintâi este directorul Ateneului Român şi a sprijinit, cu multă dedicaţie, activitatea muzicală a ţării noastre. După ce i-a fost înmânat premiul, Andrei Dumitriu le-a mulţumit celor care l-au sprijinit. „Mulţumesc acelora care pot construi proiecte de ţinută în România. Numai elita poate redresa o societate bolnavă‟, a spus Dumitriu.

Fratele său, Sorin Dumitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, a jucat un rol important în dezvoltarea economiei României. „Din totalul privatizărilor, circa 30% au avut loc în timpul mandatului meu. Vreau să spun că, în prezent, toate aceste instituţii privatizate funcţionează foarte bine‟, a precizat Sorin Dumitriu. Acesta a subliniat că tineretul este stimulat prin astfel de evenimente.

 De asemenea, la ceremonie a fost premiat şi doctoral Eugen Moţa, care şi-a adus contribuţia în dezvoltarea unor câmpuri medicale precum nefrologia şi dializa. „Această distincţie reprezintă o recunoaştere a ceea ce am făcut de-a lungul anilor, dar şi motivaţia de a începe noi proiecte. Mulţumesc celor care au avut încredere în mine‟, a spus Moţa.

Tineri cu potenţial, premiaţi la ceremonie

Înainte de acordarea unei noi distincţii, Mihai Voiculescu a amintit o scurtă poveste: „Tata s-a născut în satul Bălănoaia. Din acest motiv am sprijinit un copil sărac din acest sat, care a avut o evoluţie foarte frumoasă. Apoi, am premiat o fată de la o şcoală din Giurgiu, care a avut, de asemenea, un traseu lăudabil. Este vorba despre Mădălina Alexandra Ciobanu, un licean cu sclipire, un student acceptat la Medicină fără concurs, datorită rezultatelor excelente la olimpiade‟, a relatat Voiculescu. După ce a primit premiul de excelenţă, Mădălina le-a mulţumit organizatorilor şi a spus că speră să demonstreze în viitor că merită distincţia.

Raed Arafat, lăudat pentru organizarea sistemului de urgenţă

Totodată, la eveniment a fost premiat şi Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, pentru toate realizările din domeniu, în special pentru cele din asistenţa medicală de urgenţă. Alexandru Oproiu a spus despre Arafat că este o personalitate specială pentru modul în care a organizat asistenţa de urgenţă din România.

„Când eram secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la Târgu-Jiu a venit o echipă din Anglia. Eu, încălcând toate regulile, fără aviz de la premier sau de la altcineva, am semnat un act de colaborare între echipa lui Arafat şi cea din Anglia. Astfel, am contribuit la naşterea acestui sistem eficient de urgenţă. Arafat a fost primul care a reuşit să unească pompierii şi ambulanţierii. Îi doresc să fie tare şi să nu intre în politică‟, a spus Oproiu.    

Arafat a fost primul care a reuşit să unească pompierii şi ambulanţierii. Îi doresc să fie tare şi să nu intre în politică. Alexandru Oproiu, profesor doctor

Fundaţia „Academician Marin Voiculescu“ a fost înfiinţată de fiul medicului, profesorul doctor Mihai Voiculescu, şeful Clinicii de Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. An de an, această fundaţie organizează o ceremonie de decernare de premii pentru unele dintre cele mai importante nume din diverse domenii.

Fundaţia elaborează programe pentru recuperarea medico-socială a persoanelor bolnave, contribuie la procurarea, transportul şi distribuirea de ajutoare medical-umanitare pentru acestea, colaborând, pentru a-şi atinge obiectivele propuse, cu persoane fizice şi juridice, cu instituţii, cu organisme şi organizaţii publice sau private din ţară şi din străinătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite