Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Presa britanică: Corupţia şi crimele ameninţă pădurile din România, „Amazonul“ Europei

8
11 Nov 2019 11:07:08
Autor: Calin Mihai
Arhivă
Arhivă

Cotidianul The Independent relatează faptul că pădurile din România sunt supuse unui adevărat asalt al mafiei. Crimele şi presiunile de care au parte pădurarii, au alertat presa din străinătate.

The independent numeşte România drept ”Amazonul Europei”, precizând că aici trăieşte cea mai mare rezervaţie de urşi bruni din Europa.

 Jurnalistul Stephen McGrath s-a deplasat în România pentru a documenta un articol în care detaliază modul în care cele 7 milioane de hectare de pădure sunt ameninţate de mafia lemnului.

Moartea doi pădurari a pus în alertă atât societatea civilă, cât şi presa şi autorităţile.

Liviu Pop din Maramureş şi Răducu Gorcioaia din Paşcani sunt pădurarii ucişi de mafia lemnului, incidentele ajungând cunoscute şi în străinătate.

Acest lucru a declanşat inclusiv un protest în Bucureşti unde 4.000 de oameni au protestat împotiva mafiei pădurilor.

”În ultimii 12 ani, am pierdut circa 140.000 de hectare de verdeaţă şi păduri”, a relatat Ciprian Găluşcă, de la GreenPeace Romania.

Pădurarii au cerut continuarea programului de tracking prin satelit a tăierilor de păduri oprit în mod abrubt de Guvern în 2017.

Anual, 38 de milioane de metri cubi de pădure sunt tăiaţi în România, dintre care 20 de milioane sunt tăiaţi ilegal, dar, conform celor de la Greenpeace ”mulţi se tem să vorbească, din cauza nivelului înalt al corupţiei”.

Romsilva a cerut cerent ca cei 160.000 de pădurari de care dispune să poată purta arme de foc.

 

.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

P L
11.11.2019, 11:39:12

Strainii iubesc mai mult aceasta tara decat administrantorii ei vremelnici...Cand CSAT a trecut in legea sigurantei nationale ca problema defrisarilor padurilor este de siguranta nationala,de ce nu s-a trecut la urmatorul pas:paza armata a acestei bogatii?

+2 (2 voturi)
Sorin Barbu
11.11.2019, 14:11:33

Nu cred ca strainii ,,iubesc,, aceasta țarâ numita România .

-1 (1 vot)
Mircea Nistor
11.11.2019, 11:40:16

Staţi cuminţi, n-o să vedeţi prea curând stopate tăierile ilegale .Ciolanis n-are să închidă aprovizionările cu lemn ale conaţionalilor de la Egger,Schweighofen.Iar cel care le-a luat pădurarilor armele militare semiautomate,Mihai Tudose,nu va fi niciodată sancţionat pentru moartea celor doi pădurari, căci votul lui şi al altor ciraci de la Pro România (?!) a adus la putere " guvernul meu", adică al neamţului colecţionar ilegal de bunuri imobiliare .Corb la corb nu scoate ochii....

0 (4 voturi)
Thinker Aurel
11.11.2019, 11:40:19

Care sunt formele rapide de îmbogățire in general in Romania? Speculația pe piata cu petrol, medicamentele, armamentul,lemnul. In ultimii zeci de ani, aceste partide nu au fost decât niște găsti mafiote care au înstrainat zăcămintele României.... Băieții (politicienii) știu de ce...

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
11.11.2019, 13:58:16

Cand trec cu masina pe langa EGGER Radauti spre Siret ma ingrozesc de muntii de busteni din incinta fabricii si de stivele nesfarsite de OSB frumos ambalate gata pentru export Acolo sunt o parte din padurile tarii Nici rumegusul sau scoarta nu ni le lasa termitele austriece

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)