Preşedintele ANI: „Nu ne-am plâns la Comisia Europeană. Există un singur trust care face «linşaj mediatic»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele ANI a declarat că în România există un singur trust care face „linşaj mediatic” FOTO Adevărul
Preşedintele ANI a declarat că în România există un singur trust care face „linşaj mediatic” FOTO Adevărul

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri că instituţia nu s-a plâns la Comisia Europeană de presiuni din partea presei, arătând că există un singur trust media care desfăşoară o campanie de „linşare mediatică”, iar lucrurile sunt „vizibile cu ochiul liber” la Bruxelles.

Horia Georgescu a fost întrebat la comisiile de buget dacă a făcut plângeri la Consiliul European privind presiuni din partea presei, însă preşedintele Comisiei a declarat că nu aceasta era subiectul audierii, informează Mediafax.

Preşedintele ANI a răspuns după audiere întrebărilor presei pe această temă, arătând că „nu trebuie susţinută ideea că toată presa face presiuni, există un singur trust de presă care desfăşoară campanii de linşări mediatice, dar aceste materiale sunt disponibile pe online sau prin alte mijloace de informare”.

„Lucrurile acestea sunt vizibile cu ochiul liber, CE face monitorizarea exhaustivă a tot ce înseamnă materiale de presă în România. Nu am făcut nicio sesizare, s-au discutat aceste aspecte în plenul presiunii care se pune pe ANI prin aceste materiale. Sunt discuţii tehnice instituţionale care şi-au urmat cursul normal. Nu ne-am plâns nimănui. Lucrurile sunt clare aşa cum sunt reflectate în mass media”, a precizat Horia Georgescu. 

Raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare Şi Verificare (MCV) pe Justiţie, publicat miercuri de Comisia Europeană, atrage atenţia că au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi îndoieli privind eficacitatea supravegherii desfăşurate de Consiliu Naţional al Audiovizualului. Potrivit acestora, este necesară revizuirea  normelor pentru garantarea protecţiei instituţiilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite