Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele CJ Covasna, atac la primarul Braşovului: Cel care a văzut urs numai pe MiniMax nu are de unde să știe cum te simți când ursul mârâie la tine

4
24 Jul 2021 21:11:17
Autor: News.ro
Tamás Sándor a precizat că ordonanța care salvează vieți omenești și pune pe primul loc viața umană, este una binevenită și este salutată de toți primarii din județul Covasna Foto: Arhivă
Tamás Sándor a precizat că ordonanța care salvează vieți omenești și pune pe primul loc viața umană, este una binevenită și este salutată de toți primarii din județul Covasna Foto: Arhivă

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Județean Covasna, îl critică pe primarul USR al Braşovului, Allen Coliban spunând că „cel care a văzut urs numai pe canalul tv pentru copii MiniMax, nu are de unde să știe cum te simți când ursul începe să mârâie la tine ”. Allen Coliban a criticat ordonanţa de urgenţă adoptată de guvern, care permite intervenţia rapidă a autorităţilor în cazul în care urşii intră în localităţi.

"Văd că unii primari s-au speriat de responsabilitate deși când s-au zbătut să fie primari voiau să devină liderul comunității. Iar acum declară că au nevoie de un  ”ghid de utilizare” ca să poată să apere localnicii.  Mă miră ca primarul Brașovului are nevoie de un ”ghid de utilizare ” și  de ”cursuri de formare profesională” pentru a putea conduce celula de criză a Comitetului situației de urgență pe plan local. Asta înseamnă ca ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația de criza când urșii intră în Brașov punând în pericol viețile oamenilor din zona. Eu când am fost tehnician silvic am hrănit, am spălat, m-am jucat cu pui de urși. Știu ce înseamnă relația om-urs, și somez pe agenții mișcării verzilor întunecați să vorbească numai acele persoane care au fost mai aproape de urs decât mine. Cel care a văzut urs numai pe canalul tv pentru copii MiniMax, nu are de unde să știe cum te simți când ursul începe să mârâie la tine”, a declarat Tamás Sándor pentru News.ro. 

 
El a precizat că ordonanța care salvează vieți omenești și pune pe primul loc viața umană, este una binevenită și este salutată de toți primarii din județul Covasna. 
 
”Primarii din zonele afectate au înțeles și au început deja să se mobilizeze. Pentru un primar, în calitate de șef al comitetului local pentru situații de urgență, siguranța cetățeanului face parte din fișa postului. Un primar care fuge de această responsabilitate nu își merită mandatul. De aceea este binevenită ordonanța de urgență pentru că în primul rând descentralizează  procedura de luarea a deciziilor, nu trebuie să așteptăm ca aceste decizii să fie luate in București in birouri îndepărtate, putem decide imediat care este pe plan local cea mai avantajoasa soluție pentru comunitate”, a subliniat Tamás Sándor.
 
Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, spune că ordonanţa de urgenţă care permite împuşcarea urşilor „pune o puşcă în mâna primarilor”. El consideră că „grila de evaluare a riscului lasă loc de subiectivism”, iar actul normativ va avea „consecinţe nefaste la nivel naţional”. 
 
Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, o ordonanţă de urgenţă privind aprobarea metodelor de intervenţie pentru specia urs brun.
 
Potrivit ordonanţei, intervenţia în cazul urşilor care ajung în intravilanul localităţilor se va face „gradual”, extragerea prin împuşcare fiind meţionată în cazul în care „siguranţa şi securitatea cetăţenilor sau a bunurilor sunt puse în pericol”. „Primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanţele locale, analizând expertiza profesională şi gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul”, a scris ministrul  Mediului Tanczos Barna.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Depeter
24.07.2021, 21:44:37

Ultimii aparatori ai Codrului Secular vor fi exterminati si, asa, putinele paduri vor cadena in buzunarele mafiilor. Arata Record cat de bine sunt gestiona te padurile!!

+3 (9 voturi)
Dragan Mircea
24.07.2021, 23:02:26

De ce nu-i eliminati primii p-aia de le-au furat padurea ursilor?

-16 (22 voturi)
Flogea Aurelu
24.07.2021, 21:45:25

Maraie prostia in ei in Harcov. Dupa ce au tuns padurile, acum vor sa tunda si ursii.

-7 (19 voturi)
Torquemada
25.07.2021, 13:08:13

Allen Coliban a pacalit electoratul Brasovului,nu e deloc pregatit pentru o palarie asa de mare cum e cea de primar de municipiu resedinta de judet.E tipul de usr-ist ,tanar cu gura mare care se lauda cu n'spe diplome,desi in CV si-a trecut o facultate din care a fost exmatriculat.Acum,cand are ocazia sa ia masuri,arunca pisica in curtea guvernului.Cum protejezi tu populatia Brasovului,unde ursii alearga pe strazi si ziua?Ti s-a dat posibiltatea sa actionezi,la nivel local,iar tu,te temi ca-ti sar in cap activistii de canapea,atunci,du-te ,pustiule.Scripcaru deja e regretat.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările