Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Colegiului Medicilor susţine sancţionarea medicilor care prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific

24
17 Oct 2021 14:02:11
Autor: Lorena Mihăilă
Daniel Coriu/ Foto News
Daniel Coriu/ Foto News

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, avertizează că va susţine cu toată tăria sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă prezintă în spaţiul public teorii despre COVID-19 care nu sunt validate ştiinţific, periclitând astfel sănătatea publică.

„Am citit şi am auzit în spaţiul public teorii de genul „Pandemia nu există”, „Este o banală răceală”, „Prin vaccin ne cipează”, „Vaccinul ne omoară”. Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2”, argumentează medicul.

„Ca medic şi ca preşedinte al Colegiului Medicilor din România (CMR), analizând şi văzând situaţia dramatică a pandemiei din România, voi susţine din acest moment cu toată tăria, sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi periclita sănătatea publică. Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră, atât colegi medici cât şi cetăţeni, aţi considerat că astfel de decizii trebuiau luate pana acum şi cu siguranţă aveţi dreptate. Din păcate prerogativele mele şi ale CMR sunt limitate, iar pentru astfel de situaţii se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată până a se ajunge la o decizie. Astfel pentru a exista o astfel de cale legală, trebuie să existe o nouă prevedere în legea 95/2007”, transmite Coriu.

Daniel Coriu crede că în sistuaţia excepţională în care se află sistemul medical, se impune un rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spaţiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate ştiinţific, false şi care periclitează sănătatea publică. 

Medicul subliniază că apreciază şi susţine dreptul la liberă exprimare şi la liberă informare, dar pe de altă parte trebuie să existe dreptul de a avea acces la informaţie corectă.
 
„Sănătatea şi medicina trebuie să se bazeze, pentru a avea fundament, pe ştiinţă, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice. Da, şi în medicină şi ştiinţă se poate gresi, dar atunci lucrurile trebuie recunoscute şi văzut ce este de facut. Am citit şi am auzit în spaţiul public teorii de genul “Pandemia nu există”, “Este o banală răceală”, “Prin vaccin ne cipează”, “Vaccinul ne omoară”. Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2. Mor şi se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienţi şi avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populaţiei, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulţi îşi fundamentează decizia în privinţa sănătăţii lor pe informaţii care nu au bază ştiinţifică. Noi ca şi reprezentanţi ai corpului medical trebuie să fim un exemplu în privinţa conduitei legată de sănătatea publică!”, conchide medicul.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Ce ar spune Isus
17.10.2021, 14:13:16

In sfarsit! (si cam tardiv). Retras licenta la "medici" gen Monica Pop si alti dezinformatori.

+14 (22 voturi)
Edmond Wolf
17.10.2021, 14:22:34

Asta este medicina protocoalelor numită și medicina defensivă, promovată de bigpharma peste tot, din cauza căreia mor pacienții pe capete în spitale și care este exacerbată în discursul președintelui colegiului. Anulează orice tratament creativ și care ar putea salva pacientul de la moarte sigură transformând medicul într-un simplu executant. Și brancardierul dacă are procedura în mână, poate aplica tratamentul. Acum tovarășul doctor vrea să să transforme membri corpului medical în niște yesmani și să le mai pună o botniță peste cea pe care o au deja. N-au voie să susțină decât ce li se ordonă „de sus”. Dictatura covid se extinde și în rândurile corpului medical. Ștința este înlocuită de politică.

-11 (21 voturi)
Victor Nagy
17.10.2021, 14:19:37

............... "Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, avertizează că va susţine cu toată tăria sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă prezintă în spaţiul public teorii despre COVID-19 care nu sunt validate ştiinţific" Toarasu gradu ! validate stiintific de cine ? De specialistii lui Johanis ... de la SPP , STS , Politia de frontiera , de Catu , de alti politruci ? Tocmai medicii sunt cei care pot emite teorii in domeniul medical .... ca nu sunt , mai precis inca nu sunt validate stiintific .... asta-i altceva . Ce zerurile voastre sunt validate stiintific ? Nu au fost aprobate ... pe repede inainte ? Cand EMA va aproba vaccinul Sputnic , dupa 15-20 de luni de analize , putem vorbi de un vaccin studiat . De catre cine ? De afaceristii din big pharma , de politicienii afaceristi ?

-12 (22 voturi)
Edmond Wolf
17.10.2021, 14:27:01

Ce-o fi primit de la bigpharma ca să susțină o asemenea aberații?

-9 (17 voturi)
Profirica Popescu
17.10.2021, 14:23:16

Si mai era si proasta aia care spunea ca oxigenul ucide!

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările