Klaus Iohannis: Avem speranţa că până în vară vom avea destule persoane vaccinate pentru a termina cu pandemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
qq

Klaus Iohannis vizitează marţi centrele de vaccinare de la Romexpo. Înainte vizită, şeful Statuli a făcut o scurtă declaraţie de presă în care a subliniat că în săptămânile următoare vor veni mai multe doze de vaccin în ţara noastră şi că, pentru întoarcerea la viaţa normală, e nevoie de vaccinarea a 60-70% din populaţie.

Klaus Iohannis: Sunt bucuros să constat că atmosfera generală se schimbă şi că multă lume doreşte să se vaccineze. E o schimbare pe care o salut. În săptămânile şi în lunile următoare când vor veni mai multe doze de vaccin, tot mai multe persoane vor beneficia de vaccinare.

Noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie. Vreau să atrag atenţia asupra publicului. Vaccinarea simplă nu rezolvă pandemia. Până nu vom avea destui oameni vaccinaţi e nevoie de respectarea cu stricteţe a măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii întoarcerea la viaţa normală. 60-70% din populaţie trebuia vaccinată.
 

Centrele sunt amenajate în Pavilionul C2, de la Centrul Expoziţional Romexpo din Capitală.

La începutul celei de a doua etape de vaccinare, în 15 ianuarie,  în Bucureşti au fost 7 centre,  ulterior fiind adăugate alte 12 puncte de vaccinare cu mai multe centre.

La Complexul Expoziţional Romexpo sunt 12 centre cu 64 puncte de vaccinare.

Conform Prefecturii Capitalei, în mare parte, centrele de vaccinare sunt deja operaţionalizate – 14 centre de vaccinare cu 73 de puncte de vaccinare – iar celelalte sunt în fază avansată de amenajare, urmând a fi deschise etapizat, în funcţie de cantităţile de vaccin alocate municipiului Bucureşti şi de cererile de vaccinare înregistrate.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţa luni după-amiază că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 30.237 de persoane, din care 1.075 au primit a doua doză. Totodată, s-au înregistrat 45 de reacţii adverse comune şi minore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite