Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Sanitas Bucureşti, despre evacuările din Spitalul Foişor: Ajunge! Demisia! Un ministru ar trebui să aibă grijă de toţi pacienţii săi

23
10 Apr 2021 08:39:05
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Evacuarea pacienţilor din Spitalul Foişor, în miez de noapte, deşi unii fuseseră operaţi chiar vineri, a stârnit nemulţumirea preşedintelui Sanitas, care a cerut demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, amintindu-i că ar trebuie să aibă grijă de toţi pacienţii săi.

„Opriţi-vă!!! Aşa nu se mai poate! Domnule ministru... Pacienţi, unii abia operaţi, mutaţi în miez de noapte... în Secolul 21!? Aproape toţi cei o sută de pacienţi care necesitau spitalizare sunt trimişi acasă!! Doar 12 transferaţi la alte spitale?! Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO, o ţară în care se presupune că există respect pentru pacient şi drepturile sale... Sunt şocat şi nu înţeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene groteşti şi incredibile, care pun în situaţii incredibile pacienţii şi personalul medical”, a spus preşedintele Sanitas Bucureşti Viorel Huşanu, potrivit Mediafax.
 
„Nu ştiu cine a pregătit şi coordonat o astfel de acţiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial şi prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puşi în funcţii care le depăşesc competenţa şi bunul simţ. Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge! Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriţi-vă, domnilor, şi plecaţi acasă! Aşa nu se mai poate!”, a adăugat el.
 
Preşedintele Sanitas Bucureşti a revenit ulterior cu un al doilea mesaj în care îi cere ministrului Vlad Voiculescu să demisioneze.
 
„Dragă Vlad, ştiu că ai o sută de consilieri (onorifici), dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: demisia! Un ministru ar trebui să aibă grijă de toţi pacienţii, de tot personalul medical iar tu nu eşti capabil de nimic!”, a spus el.
 
Spitalul Foişor din Bucureşti devine spital COVID, pacienţii non-COVID fiind mutaţi în alte unităţi spitaliceşti vineri seara.
 
Spitalul Foişor are o secţie de terapie intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. „Sub jumătate din secţia de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineaţă spitalul va începe să primească pacienţi COVID”, a spus Arafat.
 
Ministerul Sănătăţii a precizat, într-un comunicat de presă, că evacuarea pacienţilor de la spitalul Foişor s-a făcut sub coordonarea DSU. De asemenea, ministerul susţine că managerul spitalului a fost informat încă de dimineaţă despre „iminenţa” transformării în unitate COVID-19, însă a dat avizul la ora 19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Cichicean Bruzli
10.04.2021, 08:42:59

Esti cu sosoaca/AUR domne?! Cum iti permiti sa ceri demisia?!

-2 (8 voturi)
Adrian Foangǎ
10.04.2021, 08:56:39

Nu trebuie deranjat Vladut, este ocupat sa apara prin presa sa suna cum il ataca pe el unii si altii, oameni rai. Altfel, nu-l intereseaza nimic. Omul asta e calamitate, parca traieste intr-o bula din care scoate capul de cateva ori pe zi pentru interviuri si susanele.

-2 (8 voturi)
Amdo Odma
10.04.2021, 08:55:49

Voiculescu e complet depasit si aerian. N-are ce cauta in functia aia.

-6 (10 voturi)
florin.
10.04.2021, 09:02:53

Ce solicitari a avut presedintele Sanitas pe vremea guvernarilor PSD ? Ca sa stim cum stam.

+4 (4 voturi)
m wakki
10.04.2021, 09:17:23

Voiculescu s-au opus in ședință de guvern să se mai des subvenții la trusturile de presă Cel mai afectat ar fi celălalt Voiculescu, varanul, cu haznalele lui De aici e tot deranjul Iar individul ăsta de la Sanitas este un fel de Rădoi mai mititel Ce mai face glorioasa ministereasa a sănătății Sorina Pintea de la PSD ? Aia cu șpaga super. Se mișcă procesul ăla sau vajnicii noștri judecători l-au îngropat cu totul ?

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările