Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Surugiu a fost plasat de magistraţi în arest la domiciliu FOTO Adevărul
Iulian Surugiu a fost plasat de magistraţi în arest la domiciliu FOTO Adevărul

Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a fost plasat în arest la domiciliu de magistraţii Tribunalului Bucureşti, după ce, vineri, a fost reţinut alături de alte 12 persoane, într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit news.ro, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, să fie plasat în arest la domiciliu, după ce, vineri, el a fost reţinut, pentru 24 ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii au descins joi la 45 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu şi au dus la audieri 28 de persoane suspectate de evaziune fiscală.

În cazul lui Surugiu, existau indicii că acesta ar fi coordonat o firmă pe care o trecuse pe numele soţiei sale. Astfel, el ar fi introdus în contabilitatea societăţii cheltuieli fictive, ca urmare a unor contracte încheiate cu firme-fantomă, ce aveau ca obiect de activitate construcţiile şi fierul vechi. „Suma totală a prejudiciului din dosar este de aproape două milioane de euro”, au explicat surse judiciare, citate de news.ro. 

Aceleaşi surse arată că firmele cu care lucra Surugiu nu aveau angajaţi sau activitate, dar încheiau contracte cu firma liderului sindical, iar din aceste manopere ar reieşi caracterul fictiv al acestor companii.

Averea de agent-şef

Iulian Surugiu deţine trei terenuri agricole în Ilfov, Piteşti şi Bacău, un teren intravilan în Capitală, o casă de vacanţă în Bacău şi una de locuit în Bucureşti. 

Sindicalistul mai are trecute în declaraţia de avere ceasuri şi bijuterii de 22.000 de euro, dar şi conturi în care s-au adunat 100.000 de euro şi un cont curent de 44.000 de lei. 

Totodată, Surugiu a acordat, în nume personal, un împrumut de 600.000 de euro lui AlexandruAlbu, fost asociat în firma Rodi Impex SRL – cu obiect de activitate „colectarea deşeurilor”, la care Surugiu este acum asociat. 

Anul trecut, Sindicatul pe care-l conduce Surugiu i-a restituit un împrumut de 45.000 de lei. Poliţistul a avut în 2015 venituri de 24.000 de lei, iar soţia acestuia a primit din pensia MAI, suma de 25.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite