Eveniment

articolul anterior articolul urmator

CE: Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România. Parlamentul European organizează joi o dezbatere pe tema justiţiei în România

21
1 Feb 2017 13:28:03
Autor: News.ro, Radu Eremia
Preşedintele CE Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans
Preşedintele CE Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, susţin într-o declaraţie comună că lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată, ei precizând că urmăresc ”cu foarte mare îngrijorare” evoluţiile recente din România. De asemenea, Parlamentul European va organiza mâine o dezbatere despre situaţia Justiţiei şi a statului de drept în România.

UPDATE „Parlamentul European organizează joi, 2 februarie 2017, începând cu ora 10:00 (ora României) o dezbatere pe tema justiţiei şi statului de drept în România. Dezbaterea are loc în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Bruxelles din 1-2 februarie 2017”, anunţă Parlamentul European.

Grupul popularilor europeni a solicitat organizarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European în legătură cu ceea ce se întâmplă în România, apreciind că atitudinea Guvernului este inadmisibilă.

”Ceea ce se întâmplă în România este împotriva statului de drept. Se diluează lupta împotriva corupţiei. Este inadmisibil să existe o asemenea atitudine a unui Guvern UE”, se arată într-o declaraţie a delegaţiei române din grupul PPE.


„Lupta împotriva corupţiei trebuie să avanseze, nu să fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România, se arară în declaraţia comună a celor doi oficiali ai executivului european.

 
Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).
 
Raportul Comisiei privind Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV) publicat săptămâna trecută, a salutat bilanţul pozitiv realizat de către procurorii şi judecătorii din România în abordarea corupţiei la nivel înalt. Totodată a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres, sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupţiei ca infracţiune va avea impact asupra evaluărilor viitoare.
 
În acest context Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina în detaliu ordonanţele de urgenţă privind Codul penal şi Legea cu privire la graţieri." 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Radu Mircea
1.02.2017, 13:50:57

# Io aud ca Trump inca se mai spala pe miini de cind i-au tradus aghiotantii cine era mustaciosul ala cu labe umede , ce semana la mustata cu Stalin .

-1 (5 voturi)
Stefanescu Marian
1.02.2017, 13:58:30

PSD trebuie scos din grupul politic S&D din parlamentul european.În România PSD trebuie scos în afara legii pentru subminarea statului de drept.Ar trebui analizată şi legăturile PSD cu Rusia.UNDE este Ghiţă?Nu cumva în Rusia?

+5 (7 voturi)
Tomescu Tom
1.02.2017, 14:10:00

Celor din guvern ...li se rupe ...de urmaritori din astia !!! Si de ingrijorarea lor .... De parlamentari nu mai vorbim ...... Ei au puterea ..asa ca au dreptul legal de a face absolut orice in tara asta ....fara sa dea socoteala..

+4 (6 voturi)
Radu Mircea
1.02.2017, 14:24:21

# Tomescu Tom Desi mie inca imi arde de glume , din pacate ai dreptate . Si acesta nu-i decit inceputul . Daca mai trece putin timp si vad ca le-a mers fara ca strada sa-i stearga de fata pamintului , ne-au incalecat . Atit pe noi cit si justitia . Aminteste-ti Tomescule de vorba varanului : '''' N-avem toata puterea pina n-avem justitia '''' Cit de scirbos este personajul , da' a nimerit-o la fix .

+4 (6 voturi)
Tomescu Tom
1.02.2017, 14:37:30

In situatia in care presedintele senatului pronunta cuvintele " razboi civil " .. " lovitura de stat " ... iar un altul ii canta in struna ..si aduce in discutie folosirea munitiei reale de catre organele de ordine (apropo de demonstratiile pasnice )... la ce ne putem astepta de acum incolo ???? . Se pare ca au pregatit foarte minutios toata operatiunea asta ... Au un traseu bine stabilit !

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările