Preşedintele Klaus Iohannis a greşit!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am trecut şi eu duminică seara prin Piaţa Universităţii, nu doar spre a mă informa asupra a ceea ce se întâmplă, ci şi pentru a-mi mai exprima încă o dată solidaritatea cu toţi cei ce protestează faţă de intenţia guvernului PSD-ALDE de a-şi scoate din puşcărie clientela şi sponsorii politici.

Mărturisind cele de mai sus, am dovedit că nu împărtăşesc opinia lui Cristian Tudor Popescu potrivit căreia jurnaliştii nu ar trebui să fie parte activă în demonstraţii.

E adevărat, ei îşi pot exprima opinia în scris sau în apariţii radio-televizate, însă dacă nu lucrează în media publică (SRTV şi SRR), au dreptul de a-şi manifesta şi în alt mod propriile convingeri. Cu atât mai mult în cazul de faţă când este vorba despre o atitudine pronunţat civică, dar şi despre dorinţa personală de nu trăi într-o ţară condusă de puşcăriaşi, puşcăriabili şi corupţi.

Sunt însă absolut de acord cu dl. Popescu care a susţinut şi că preşedintele Klaus Iohannis a greşit luând decizia de a se alătura, fie şi numai pentru câteva minute, celor ce şi-au început protestul în Piaţa Universităţii.

Nu cred că prin prezenţa sa în mijlocul manifestanţilor, dl. Klaus Iohannis ar fi procedat la instigare, aşa cum complet aiurea a spus cancerul presei româneşti, Ion Cristoiu. Trecut mai nou cu arme şi bagaje de partea coaliţiei PSD-ALDE. Un lucru este însă cert. Dl. Iohannis are mult mai multe mijloace decât mine, un cetăţean ca orişicare altul chiar dacă practic jurnalismul militant de a-şi manifesta, şi nu oricum, ci pe cale instituţională şi prin mecanisme constituţionale, de la înălţimea funcţiei sale dezaprobarea şi refuzul faţă ruşinoasa ordonanţă a minciunii, injustiţiei şi corupţiei legiferate, ordonanţă pregătită în laboratoarele murdare ale coaliţiei PSD-ALDE.

Dl. Iohannis a ales să treacă pentru câteva minute prin Piaţă, repetând astfel, în bună măsură, gestul făcut în noiembrie 2015, cu ocazia manifestaţiilor anti-sistem de după Colectiv. Manifestanţii din acele zile puneau în egală măsură la zid toate formaţiunile politice acuzate în bloc de corupţie şi malversaţiuni. De unde şi refuzul de a-i accepta în mijlocul lor pe politicieni

De data aceasta, condiţiile sunt însă cu totul altele. Derivate din faptul că Ordonanţa de urgenţă ce i-ar face scăpaţi pe Dragnea, Voiculescu, Mitrea, Chiuariu, Bica, Udrea etc etc. are autori politici clari. De aceea manifestanţii au scandat, pe deplin justificat, lozinici anti- PSD şi anti-ALDE. Prezenţa d-lui Iohannis le-a legitimat demersul, cu preţul anulării, fie şi numai pentru câteva zeci de minute, a echidistanţei politice solicitate primului om în Stat.

Părerea mea este că dl. Iohannis a greşit şi că a furnizat astfel un nou argument ce va fi folosit împotriva sa de cei ce îi plănuiesc suspendarea şi demiterea.

Or, la ora actuală, liderul opoziţiei la fărădelege se află la Palatul Cotroceni.

Şi este esenţial ca el să rămână acolo, pe poziţii  strict constituţionale, în condiţiile în care partidele politice de opoziţie sunt slabe, dezorientate, lipsite de lideri charismatici. Această ultimă redută a democraţiei care e Palatul Cotroceni nu trebuie pusă în primejdie prin acţiuni lesne atacabile. Aşa cum a fost greşeala de duminică seară a d-lui Klaus Iohannis.  

ACTUALIZARE ora 22.51. Uitându-mă la zisele dezbateri de la posturile de televiziune aservite  PSD-ALDE (România tv, Antena 3, b1tv) observ că toate se străduiesc se străduiesc să îndeplinească ordinul primit. Acela al ameninţării cu suspendarea.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite