PressOne: Generalul SRI Dumitru Dumbravă a plagiat „câmpul tactic“ al tezei sale de doctorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dumbravă. FOTO: qmagazine.ro
Dumitru Dumbravă. FOTO: qmagazine.ro

Secretarul general al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Generalul Dumitru Dumbravă, a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susţinut-o în urmă cu şase ani la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV), relatează PressOne.

Generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informaţii (SRI), a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2012 la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV), sub coordonarea prof. univ. dr. Constantin Onişor, fostul director al Şcolii Doctorale a ANIMV, scrie PressOne.

„Aproape în întregime, teza de doctorat cu titlul "Aspecte cu relevanţă privind securitatea în spaţiul cibernetic" este plagiată din diferite surse online: din rezumatul unei alte teze de doctorat, dintr-o lucrare de masterat, una de licenţă, chiar şi dintr-un discurs al fostului ministru Relu Fenechiu“, potrivit sursei citate.

La momentul la care devenit doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Dumitru Dumbravă era colonel şi ocupa funcţia de director al Direcţiei Juridice din SRI.

Tema lucrării nu are legătură cu dreptul, domeniul în care Dumbravă s-a specializat şi în care şi-a derulat cariera, ci se referă la securitatea cibernetică, mai arată PressOne.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite