Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe modul în care se acordă locuinţele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile au elaborat un proiect de hotărâre de consiliu prin care
sunt stabilite modificările, iar documentul este pus în dezbatere publică.
Autorităţile au elaborat un proiect de hotărâre de consiliu prin care sunt stabilite modificările, iar documentul este pus în dezbatere publică.

Fondul locativ al Primăriei Sectorului 1 este alcătuit din 753 de locuinţe sociale şi 58 de locuinţe pentru tineri. În prezent, pe listă sunt 744 de solicitări pentru locuinţe sociale.

În conformitate cu procedura,  criteriile în baza cărora se repartizează locuinţele sociale şi locuinţele de necesitate sunt revăzute şi stabilite anual de către Consiliul Local al Sectorului 1. Autorităţile au elaborat un proiect de hotărâre de consiliu prin care sunt stabilite modificările. Documentul este pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei, iar propunerile pot fi făcute până la finalul lunii aprilie, conform Mediafax.

„În acest sens se impune adoptarea unei hotărâri în baza căreia să fie stabilite, în detaliu, condiţiile ce trebuie îndeplinite de solicitanţi, pentru a putea beneficia de o locuinţă, precum şi criteriile de departajare prin punctaj, în baza cărora să se realizeze o evaluare cât mai corectă a situaţiei locative a solicitanţilor.Trebuie subliniat că prin condiţiile stabilite s-a urmărit a nu fi luate în evidenţă persoanele care deţin în proprietate o locuinţă, cele care au înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990, cele care au beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe precum şi cele care deţin, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă", au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite