Primarul Buşteniului, găsit în conflict de interese de Agenţia de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, a fost găsit în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce ar fi semnat un contract între o firmă la care este asociat şi primărie.

Concret, potrivit inspectorilor de integritate, Emanoil Savin a fost găsit în conflict interese în materie administrativă şi penală, întrucât, în calitate de primar, a semnat un contract de parteneriat încheiat între Clubul Alpin Român, Primăria Oraşului Buşteni şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (având ca obiect organizarea, în perioada 04 - 06 februarie 2011, în Oraşul Buşteni, a etapei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă), în baza căruia serviciile privind cazarea şi masa pentru amenajatorii şi arbitrii locali, prevăzute în sarcina primăriei, au fost asigurate de către societatea în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat, iar soţia acestuia funcţia de administrator.

În acest sens, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia pentru a verifica indiciile privind infracţiunea de conflict de interese comisă de edil.

Potrivit legii, „persoana  faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică    pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite