Primarul din Clejani, declarat incompatibil. ANAF va demara o anchetă în cazul lui privind suspiciuni de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Clejani, Florin Nidelea, nu poate justifica peste 93.000 de euro, a sesizat Autoritatea Naţională de Integritate, care a solicitat ANAF să facă verificări în acest sens.

Între averea dobândită şi veniturile realizate de Florin Nidelea există o diferenţă de 390.255,50 Lei (aprox. 93.361 Euro), se arată într-un comunicat emis de ANI.

În perioada 18 iunie 2008 - 31 decembrie 2010, Florin Nidelea şi soţia sa au avut venituri salariale de 74.777 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 465.032,50 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 390.255,50 de lei (aproximativ 93.361 de euro).

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru începerea acţiunii de control privind modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Florin Nidelea şi soţia sa.

Totodată, ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB), cerând să fie făcute cercetări cu privire la tranzacţii financiare suspecte efectuate de Florin Nidelea împreună cu soţia sa, în baza prevederilor Legii 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, solicitând să facă verificări în cazul lui Florin Nidelea privind infracţiuni de evaziune fiscală.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă, a precizat ANI.

Florin Nidelea a candidat la alegerile locale din iunie 2012 pe listele PNL, fiind singurul pretendent la fotoliul de primar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite