Primarul din Huşi, declaraţie uluitoare despre mormintele vandalizate din Cimitirul Evreiesc: „Nu ştim dacă e din cauza alunecărilor de teren, a vântului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 70 de morminte din Cimitirul Evreiesc din Huşi au fost distruse  FOTO: News.ro
Peste 70 de morminte din Cimitirul Evreiesc din Huşi au fost distruse  FOTO: News.ro

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huşi, judeţul Vaslui, a declarat, într-un interviu telefonic pentru Digi24, că de vină pentru vandalizarea celor 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc ar putea fi inclusiv vântul.

 „Îmi pare rău că s-a întâmplat în oraşul meu aşa ceva. Nu pot să dau vina nici de o acţiune antisemitism, nici de o mână criminală. Acolo erau toate organele abilitate ale statului care urmau să facă o anchetă, eventual o expertiză. Lucrările în cimitir au fost făcute fără să aibă o consultare tehnică, nu ştim dacă e din cauza alunecărilor de teren, a vântului, a unei mâini, asta nu mă pot pronunţa“, a declarat Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huşi pentru Digi24.

Cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, a fost vandalizat, peste 70 de monumente funerare fiind distruse, a anunţat miercuri, 3 aprilie, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic. În cauză, a fost deschis un dosar de cercetare penală in rem, pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte. Urmează ca poliţiştii să stabilească ce s-a întâmplat la Cimitirul Evreiesc şi cine este vinovat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite