Primarul Jilavei, Adrian Mladin, a investit şpăgile într-o vilă trecută pe numele mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mladin şi-a trecut vila pe numele mamei
Adrian Mladin şi-a trecut vila pe numele mamei

Primarul suspendat al comunei Jilava, Adrian Mladin, acuzat că a luat mită de la un afacerist pentru a-i da contracte pe bani publici, a investit „inteligent“ şpăgile primite. Nu mai puţin de 3 milioane de lei ar fi băgat edilul într-o vilă, pe care apoi a vândut-o fictiv mamei sale. Informaţiile apar în referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea lui Adrian Mladin.

Adrian Mladin a fost pus sub acuzare pentru luare de mită, spălare a banilor şi fals în declaraţii. În acelaşi dosar, administratorul firmei Royal Eco Prest SRL, Marian Constantin, este acuzat de dare de mită, spălare a banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (79 de acte materiale),

Potrivit procurorilor, în luna aprilie 2010, primarul Adrian Mladin s-ar fi înţeles cu Marian  Constantin şi cu o altă persoană, ca aceştia din urmă să înfiinţeze o societate comercială pentru a obţine contracte publice de la primăria comunei Jilava.

Adrian Mladin ar fi primit mită în bani şi în bunuri de lux, toate în cuantum de 5.065.853,32 lei, susţin procurorii DNA.

Este vorba de 1.347.610,85 lei reprezentând sume de bani ridicate în numerar,  în perioada 30 noiembrie 2010 – 16 decembrie 2011, de la ATM-uri din conturile bancare ale societăţii câştigătoare a contractelor, prin intermediul cardurilor bancare aflate la dispoziţia edilului (corespunzătoare celor 556 de retrageri de numerar din ATM-uri), 385.500 lei  reprezentând sumele de bani ridicate de la ghişeul băncii în numerar de către Constantin Marian şi date ulterior direct lui Mladin, în perioada 26 noiembrie 2010 – 09 decembrie 2011, 29.409,18 lei reprezentând plăţile efectuate de Adrian Mladin prin POS din conturile societăţii câştigătoare a contractelor, 3.303.333,29 lei reprezentând bunurile de lux achiziţionate în perioada noiembrie 2010 - martie 2012 de către societatea lui Constantin Marian, bunuri destinate construirii, amenajării şi utilării imobilului primarului, situat în comuna Jilava.

Vânzare fictivă

După edificarea, amenajarea şi utilarea imobilului, Adrian Mladin a încheiat un contract de vânzare-cumpărare prin care a simulat că l-a vândut mamei sale, cu suma declarată de 150.000 de euro. În realitate, cumpărătorul nu a plătit nicio sumă de bani, afirmă anchetatorii, „contractul  fiind fictiv şi încheiat în scopul ascunderii originii ilicite a bunului edificat pe numele inculpatului Mladin Adrian“.

”În realitate, cumpărătorul nu a plătit nici o sumă de bani, contractul de vânzare-cumpărare fiind fictiv şi încheiat prin fraudă la lege în scopul ascunderii originii ilicite a bunului edificat pe numele inculpatului Mladin Adrian. Cu privire la preţ se menţionează că acesta s-a achitat integral înaintea autentificării contractului, conform extraselor de cont eliberate de Banca (...) - Agenţia Universitate la data de 26.04.2013”, mai notează procurorii anticorupţie.

Anchetatorii menţionează că „...a rezultat că inculpatul Mladin Adrian a investit suma de 3.303.333,29 lei (aprox. 750.000 euro) doar pentru amenajarea şi utilarea parţială a imobilului, corespunzător serviciilor şi bunurilor contractate de societatea (...) de la cele opt societăţi comerciale, reprezentând doar o mică parte din sumele efectiv investite în imobil, motiv pentru care, vânzarea pentru suma de 150.000 euro, chiar dacă ar fi fost plătită, lucru care nu s-a întâmplat, evocă pe deplin intenţia inculpatului de a ascunde bunurile infracţionale”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite