Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Primele declaraţii ale lui Vasile Rotaru, presupusul fiu al lui Sergiu Nicolaescu

1
8 Jan 2013 22:23:28
Autor: Dorina Călin, Iulia Marin
Primele declaraţii ale lui Vasile Rotaru, presupusul fiu al lui Sergiu Nicolaescu
Primele declaraţii ale lui Vasile Rotaru, presupusul fiu al lui Sergiu Nicolaescu

Fostul jurnalist Vasile Rotaru, cel despre care s-a presupus că ar fi fiul lui Sergiu Nicolaescu, a fost invitat, marţi seară, la emisiunea „Sinteza zilei”, la Antena 3, unde a adus lămuriri în legătură cu situaţia în care a fost implicat, fără voia lui.

Vasile Rotaru a precizat că nu a ştiut de cererile depuse la Judecătoria Sectorului 1 până luni când a fost sunat de un reporter.

„S-a întâmplat ieri (n.r luni), în jurul orei 15.00. M-a sunat reporterul Antena 3 şi i-am explicat că e o greşeală. În ziua respectivă mai mulţi reporteri au fost la judecătoria sectorului 1 unde au avut acces la cele două cereri. La autorul cererilor figurează numele şi CNP-ul meu. Mi le-a spus (n.r. reporterul Antena 3) şi surprinzători era acelaşi CNP. Am refuzat să dau declaraţii la televiziuni, pentru că am vrut să văd eu cererile să fiu sigur că sunt datele mele şi să merg pe calea legală. Nu îmi place justiţia la televizor.
Am mers azi (n.r. marţi) la  ora 10.00 la Judecătoria Sectorului 1 şi am verificat, am făcut două cereri prin care am cerut suspendarea proceselor de judecată. Am mers la poliţie şi am făcut o altă sesizare în care am relatat ce mi s-a întâmplat.

Toate datele erau identice, în afară de adresa din Germania. Nu am fost niciodată în Germania şi nu am scris acele cereri”, a spus Vasile Rotaru.

Fostul jurnalist a menţionat că, dintre apropiaţii săi, nu cunoaşte pe nimeni care să fie capabil de aşa ceva. „În România, e foarte uşor să-ţi afle cineva CNP-ul. Doar un om defazat ar putea fi capabil de aşa ceva”, a spus Vasile Rotaru, la Antena 3.

Vasile Rotaru a precizat că se abţine să facă vreun comentariu în legătură cu cine ar fi cei care l-au pus în această situaţie şi a adăugat că nu s-a pus problema unor despăgubiri.

„Sunt primele şi singurele declaraţii.  Am vrut să spulber zvonurile cum că m-aş folosi de presă pentru a-mi face publicitate. Nu aveam nevoie de stresul şi de agitaţia care s-a creat în ultimele zile”.

De asemenea,  Rotaru a precizat că nu l-a cunoscut personal pe Sergiu Nicolaescu şi a declarat că incidentul nu l-a „afectat foarte tare psihic”.

Întrebat ce filme preferă, Vasile Rotaru a răspuns că urmăreşte mai degrabă „filme recente şi străine”.

Prefer filmele recente şi străine, noua generaţie. Pe domnul Nicolaescu îl apreciez ca pe un simbol al cinematografiei româneşti. Nu sunt un mare fan neapărat”.

Vineri seară au apărut în presă documente despre care se spunea că au fost depuse la Judecătoria Sectorului 1 şi că ar fi redactate de un presupus fiu nelegitim al regizorului Sergiu Nicolaescu, care cerea oprirea incinerării şi recunoaşterea paternităţii. Luni dimineaţă, Judecătoria anunţa că documentele au fost accesate prima dată în cursul zilei de luni, când au şi fost înregistrate.  Tot luni, televiziunile anunţau că CNP-ul care a fost înregistrat în cererea depusă la Judecătoria Sectorului 1 ar aparţine, de fapt, unui fost jurnalist sportiv de la Realitatea TV, Vasile Rotaru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Petre Enache
9.01.2013, 06:42:34

asa ne credeti de fraieri sa zicem caci este facatura de presa sau este ducerea in eroare a populatiei de catre bolsevicii lui ilici-kgb sa indrepte atentia pe alta pista sa nu se stie de ce a murit nicolaescu subit cand vrea sa divulge anumite secrete de la marea ursarie din 89 crimele si furturile de tablouri si bijuterii pe care le-au facut grupu lui ilici din sediile comuniste,acum sa constatat caci avea avere nicolaescu cand el se plangea caci nu are cu ce termina un film biografic?ilici a mers ispre sa vada cu ochii lui cum arde unul din martorii care putea sa-l demaste pe el si ceilalti hoti care ne-au ruinat tara.

-2 (4 voturi)
Modifică Setările