Primul procuror trimis în judecată de Secţia Specială a fost achitat definitiv de Instanţa supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a dispus luni, 9 decembrie, achitarea definitivă a lui Eugen Stoina, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, fost procuror DNA, trimis în judecată de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Procurorul Stoina a fost acuzat că a sustras probe biologice din ancheta în care era acuzat că ar fi condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi ar fi provocat un accident rutier.

Completul de cinci judecători a confirmat luni, 9 decembrie, sentinţa dată în iunie 2019 de către un complet de trei judecători de la Instanţa Supremă, relatează Ziare.com.

Procurorul a fost achitat în baza unui articol de lege care prevede că "fapta nu este prevăzută în legea penală". Eugen Stoina a fost implicat într-un accident de circulaţie în Bucureşti, în ianuarie 2018. A tamponat cu maşina un alt autovehicul care aştepta la semafor. Ulterior, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

"Din probele administrate de procurori, reiese că inculpatul ar fi părăsit unitatea medicală fără a avea avizul medicului de gardă. Ulterior, inculpatul a fost căutat de organele de Poliţie Rutieră, reuşindu-se contactarea telefonică a acestuia, (...) cu solicitarea de a se prezenţa la sediul Brigăzii Rutiere. Inculpatul s-a prezentat la sediul Poliţiei Rutiere, unde a fost testat cu aparatul alcooltest. Ulterior, inculpatul a fost condus apoi la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe de sânge, stabilindu-se că acesta consumase băuturi alcoolice", precizau procurorii care au anchetat cazul.

Cazul procurorului Stoina este primul dosar instrumentat de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), condusă până recent de procuroarea Adina Florea. Dosarul a fost trimis în judecată în noiembrie 2018.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite