Primul termen în apel pentru afaceristul care şi-a înjughiat directoarea. Cum l-a convins Mihai Tufan pe judecător să îi dea 2 ani pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Curtea de Apel Bucureşti dezbate pe data de 2 decembrie primul termen în apel în dosarul milionarului prahovean Mihai Tufan, afaceristul a înjunghiat de mai multe ori o femeie de 36 de ani, directoare într-una dintre companiile pe care le controla. Deşi a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, afaceristul s-a ales cu o pedeapsă de puţin peste 2 ani închisoare.

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a fost atât de îngăduitor cu Mihai Tufan încât, pe data de 8 octombrie, l-a condamnat la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare pentru tentativă de omor, iar Parchetul Trinbunalului Bucureşti a făcut apel. 

Judecătorul a fost înduplecat de faptul că Tofan şi-a recunoscut fapta, că el nu are antecedente penale, că a făcut acţiuni caritabile şi – nu în ultimul rând – că antreprenorii traversează o perioadă dificilă, generată de pandemia de SARS-CoV-2. Lui Tofan i s-au mai scăzut din pedeapsă zilele petrecute în arest preventiv.

Totodată, magistratul a ţinut cont de faptul că Tufan a încheiat un acord de mediere cu partea vătămată.

„Condamnă pe inculpatul Tufan Emil Mihai la pedeapsa de 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.(…) ia act că între inculpatul Tufan Emil Mihai şi partea civilă Huhulea Daniela a fost încheiat la data de 24.06.2020 acordul de mediere de către Biroul de Mediator Antoniu Florescu în ceea ce priveşte despăgubirile civile solicitate şi, pe cale de consecinţă, acţiunea civilă formulată de persoana vătămată Huhulea Daniela a rămas fără obiect. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 08.10.2020”, se arată în minuta instanţei de fond.

Înjunghiată în repetate rânduri în gât, torace şi abdomen

În seară de 9 aprilie anul acesta, milionarul a încercat să o omoare, cu mai multe lovituri de cuţit, pe Daniela Huhulea (36 ani), directoare la Elsid, una dintre companiile deţinute de Tufan, scrie Ziare.com

Cei doi se aflau în maşînă afaceristului, iar femeia era la volan. Lovitură principala a fost dată în zona gâtului, dar bărbatul ar fi continuat să o lovească în mod repetat cu cuţit în zona toracelui şi abdomenului, în tot acest timp persoană vătămată încercând să se apere cu o mâna şi în acelaşi timp să nu scape de sub control autoturismul.

Femeia a reuşit să frâneze, oprind maşînă pe bandă din mijloc a sensului de mers, după care a deschis portiera şi s-a aruncat pe asfalt pentru a scapă, însă a rămas atârnată în centură de siguranţă pe care uitase să o decupleze. Şoferii din trafic au oprit şi au venit la maşînă. Femeia era pe jos în dreptul portierei stânga-faţă, având centură de siguranţă asigurată pe corp. Această era murdară de sânge pe faţă şi pe gât, se ţinea cu mâinile de partea stânga a gâtului, părând a varsă şi repetă totodată: „M-a tăiat, m-a tăiat, m-a tăiat!”

După ce au primit un apel la 112, poliţiştii i-au găsit pe amândoi răniţi. Au fost duşi la Spitalul Elias, unde medicii s-au chinuit să-i salveze viaţă femeii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite