Prinţul Charles al Marii Britanii, vizită oficială în România: Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Charles al Marii Britanii şi-a început astăzi vizita oficială de trei zile în România. În prima zi a vizitei, Prinţul de Wales va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Mare Cruce.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Prinţul Charles al Marii Britanii, aflat în prima vizită oficială în România din 1998. Şeful statului îl va decora miercuri seara pe Prinţul de Wales.

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit la Palatul Cotroceni la ora 17.00, fiind întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului i-a spus lui Charles că se bucură să îl revadă, după ce Prinţul de Wales s-a aflat în România şi anul trecut, într-o vizită privată.

După primirea oficială, Klaus Iohannis şi Prinţul Charles au avut o întâlnire tete-a-tete, alături şi de delegaţiile oficiale, iar în această seară urmează să îl decoreze cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce.

Înainte de vizita la Cotroceni, Prinţul de Wales al Marii Britanii a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi a semnat în cartea de onoare.

Prinţul Charles a depus o coroană din maci, însoţită de un bilet cu semnătura sa, a salutat patru soldaţi britanici care se află în misiune în România şi a semnat în cartea de onoare.

Întregul protocol a durat opt minute.

image

FOTO David Muntean/Adevărul 

Vizita în România este prima din turneul european pe care moştenitorul Coroanei Britanice l-a început miercuri şi îl va încheia pe 6 aprilie. Prinţul Charles se va afla în România până vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

   

Turneul european pe care Prinţul de Wales l-a început miercuri include şi vizite în Italia şi Austria.

    

Vizita în România este prima din turneul european pe care moştenitorul Coroanei Britanice îl începe miercuri şi îl va încheia pe 6 aprilie. 

Prinţul Charles se va afla în România până vineri.

   

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, discuţiile vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată în România de Prinţul de Wales.

Klaus Iohannis şi Prinţul Charles s-au mai întâlnit, la Palatul Cotroceni, în mai 2015 şi mai 2016, în cadrul unor vizite private ale moştenitorului Coroanei Britanice.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Turneul european pe care Prinţul de Wales îl începe miercuri include şi vizite în Italia şi la Vatican, în perioada 31 martie - 5 aprilie, apoi o vizită în Austria, la Viena, în perioada 5-6 aprilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite