Procesul lui Dragnea, reluat. Cererea de recuzare a unei judecătoare a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Completul care judecă dosarul lui Dragnea a suspendat pentru mai bine de o oră şedinţa pentru a delibera asupra unei cereri depuse de avocatul lui Dragnea, Flavia Teodosiu, de recuzare a unei judecătoare deoarece soţul ei ar fi un susţinător PSD, fiind astfel şanse ca imparţialitatea să fie afectată.

UPDATE 12.40 După mai bine de o oră de deliberări, cererea de recuzare a magistratei Daniela Encescu a fost respinsă. Începe audierea inculpaţilor. Dragnea este al doilea pe listă, după Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman.


Unul dintre avocaţii lui Dragnea a cerut recuzarea unei judecătoare din procesul lui Dragnea. Ea spune că sunt materiale în presă din care rezultă că soţul unei judecătoare, Simona Enceanu, e susţinător PSD:

„Am găsit un material. Soţia îl judecă pe Liviu Dragnea, soţul e fan PSD. În acest moment, e afectată imparţialitate doamnei judecător, dânsa nu mai poate face parte din complet”, a spus avocata lui Dragnea, potrivit Mediafax. 

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite