Procesul „Limuzina”- Gabriel Oprea, reluat de la zero după pensionarea unei judecătoare, a fost amânat pentru data de 16 ianuarie 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea la DNA Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriel Oprea la DNA Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul maşinii de lux cumpărate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosite de Oprea. Procesul, în care Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu, a fost reluat de la zero după pensionarea unei judecătoare din complet, iar la termenul de marţi magistraţii au dispus o amânare.

La termenul de marţi al procesului, magistraţii au dispus o amânare, un nou termen fiind stabilit pentru jumătatea lunii ianuarie, 16 ianuarie 2018, la solicitarea avocaţilor.

În luna septembrie, magistraţii instanţei supreme au decis ca acest proces să fie reluat de la zero deoarece unul dintre judecătorii din complet, Ana Maria Dascălu, s-a pensionat, potrivit News.ro.

De asemenea, instanţa a mai descis ca toate audierile de martori din acest proces să fie făcute în şedinţă secretă.

Judecarea pe fond a dosarului fostului ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea şi a foştilor şefi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Gheorghe Nicolae şi Nelu Zărnică, privind achiziţionarea unei maşini de lux cumpărate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosite de Oprea, în care prejudiciul este de 410.000 de lei, începuse la instanţa supremă în luna martie.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 11 mai 2016, pe fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea şi pe foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob.

Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne, este judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite