Procurorii DNA, despre Eugen Pîrvulescu: Pentru a invoca autoritatea pe care i-o conferă funcţiile deţinute, a menţionat că „ambulanţa e a sa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arvihă
FOTO: Arvihă

Procurorii DNA susţin, în dosarul prin care l-au trimis în judecată pe Eugen Pîrvulescu, că acesta ar fi intervenit în fraudarea unor concursuri pentru ocuparea unor posturi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman. În dosar, anchetatorii dau exemplu o afirmaţie pe care i-o atribuie lui Pîrvulescu, în care senatorul spune că „ambulanţa e a sa”.

„Pentru a invoca influenţa, autoritatea pe care i-o conferă funcţiile deţinute, Pîrvulescu a menţionat că 'ambulanţa e a sa' şi că l-a ocrotit pe (.....) într-o anumită împrejurare, că nu e ca alţii şi nu vine pe la SAJ Teleorman să-i deranjeze, că nu a luat bani pentru ajutarea unor candidaţi, ci mizează pe implicarea lor în viitor, probabil în sprijinirea partidului, (.....). Mai mult, l-a asigurat pe (.....) că va avea beneficii în viitor, că va avea sprijinul său, urmând a-l sprijini inclusiv pentru postul pe care îl ocupa la acel moment (.....).”, se arată în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Pîrvulescu, obţinut de „Adevărul”.

Şeful PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru fraudarea unui concurs pentru ocuparea unor posturi în cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman.

„În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu şi-ar fi folosit influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană - preşedinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât şi prin intermediar, să elaboreze şi să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical şi şofer autosanitară II", a transmis DNA.

Liberalii păstrează o tăcere totală în ceea ce priveşte cazul colegului care conduce PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, fără să dea semne că ar cere autosuspendarea acestuia din poziţia pe care o ocupă, aşa cum a făcut în trecut în cazuri similare, dar când era vorba din liberali din alte tabere politice.

Citeşte şi: PNL pune batista pe ţambal în cazul Pîrvulescu. Curiosul caz al liderului PNL Teleorman

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite