Procurorii DNA, percheziţii la Direcţia Sanitar Veterinară Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Naţională Anticorupţie FOTO Arhivă
Direcţia Naţională Anticorupţie FOTO Arhivă

Procurorii DNA din teritoriu au făcut vineri percheziţii la o instituţie publică din Botoşani, fiind suspiciuni privind unele fapte de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, instituţia în cauză este Direcţia Sanitar Veterinară, fiind cercetate presupuse fraude la achiziţii în valoare de trei milioane de lei.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada decembrie 2020 - mai 2022.

În cursul zilei de 13 mai 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii în patru locaţii dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul domiciliile/sediile unor persoane fizice şi juridice situate pe raza judeţului Botoşani, precum şi la domiciliul unei persoane fizice din Bucureşti. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava”, se arată într-un comunicat al DNA. 

Potrivit informaţiilor „Adevărul”, instituţia cercetată este Direcţia Sanitar Veterinară. Mai precis, este vorba de presupuse fraude în valoare de trei milioane de lei, la achiziţii publice de produse din zona sanitar veterinară. Percheziţiile au fost făcut şi la biroul şefei Direcţiei Sanitar Veterinare Botoşani. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite