Procurorii au pus sechestru pe trei imobile ce-i aparţin lui Dumitru Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului Capitalei au pus sechestru, miercuri, pe trei proprietăţi deţinute de Dumitru Dragomir, pentru a avea posibilitatea să recupereze prejudiciul creat de fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în dosarul în care este acuzat de delapidare şi spălare de bani. Dragomir este acuzat că a delapidat 3.000.000 de euro.

„În cursul zilei de azi poliţişti din cadrul D.G.P.M.B., sub supravegherea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, continuând activităţile de urmărire penală privind pe inculpaţii Dumitru Dragomir, Mihai Corbu şi Radu Arhire, au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei imobile, identificate ca aparţinând lui Dragomir Dumitru, în vederea creării posibilităţii de recuperare a prejudiciului cauzat, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor pentru care este cercetat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Dumitru Dragomir este cercetat în libertate după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, marţi, contestaţia formulată de procurorii împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care a fost lăsat liber.

Mitică, reţinut de procurori

Pe 7 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-au reţinut pe Dumitru Dragomir, pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, pe Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, şi pe Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, Dragomir i-ar fi determinat membrii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, în scopul însuşirii sumei.

Din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai - administrator al SC C.P. SRL, cu intenţie, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea SC C.P. SRL, drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat, în scopul însuşirii sumei anterior menţionate, arată procurorii.

Pentru realizarea acestui scop, Dragomir, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. 

El ar fi inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.

În baza contractului de intermediere, fostul preşedinte al LPF ar fi obţinut aprobarea plăţii, de către Adunarea Generală a Acţionrilor (AGA), a unui comision de 5% din preţ către societatea administrată de inculpatul Mihai Corbu, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.

Totodată, în fiecare întrunire a AGA din această perioadă, Dragomir, care a condus adunările, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinându-i să-şi dea acordul pentru încheierea contractului de mandat între LPF şi societatea administrată de Corbu şi Arhire, deşi contractul între LPF şi SC R. SRL s-a încheiat ca urmare a negocierii directe.

Deşi cunoştea că acel contract de mandat (intermediere) a rămas fără obiect şi din punct de vedere juridic, Dragomir l-a executat în sensul că a plătit în trei tranşe comisionul către societatea administrată de Corbu şi Arhire, mai arată procurorii.

Din societatea administrată de Corbu şi Arhire, suma de bani ar fi fost transferată în cele din urmă, în baza unor relaţii comerciale fictive, în conturile unor societăţi fantomă, iar din conturile acestora sumele de bani au fost scoase în numerar şi returnate inculpaţilor, potrivit Parchetului Capitalei.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV Dumitru Dragomir, eliberat de instanţă pentru că e căsătorit şi pensionar

Dumitru Dragomir poate fi cercetat în stare de liberate pentru că nu are antecedente penale, este pensionar şi căsătorit. Acestea sunt o parte din motivele pentru care judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului Bucureşti a decis că fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal poate fi cercetat în stare de libertate în dosarul în care este acuzat de de delapidare şi spălarea a trei milioane de euro.

Cum a deturnat Dumitru Dragomir 3 milioane de euro. Procedura prin care a spălat banii

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir a fost reţinut luni de procurorii bucureşteni, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. Acesta este acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani după ce ar fi prejudiciat Liga cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor.

Dumitru Dragomir, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Mai multe percheziţii au avut loc luni în Bucureşti şi judeţul Ilfov într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare pentru mai multe meciuri de fotbal din Liga 1. Anchetatorii au fost la sediul LPF, dar şi la locuinţa lui Dragomir.

INFOGRAFIE „Cazul” Dragomir:  reconstituirea traseului banilor din drepturile TV

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul privind vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 din 2011, vizaţi fiind Dumitru Dragomir şi alte şase persoane. Ioan Neculaie, patron la FC Braşov, spunea la vremea respectivă că a fost „o ciordeală ieftină” din partea fostului preşedinte al LPF.

VIDEO Adevărul Live: Grigore Cartianu despre cum „a scăpat” până acum Mitică Dragomir de spectrul puşcăriei

Luni dimineaţă poliţiştii au descins în locuinţa lui Mitică Dragomir, căutând probe pentru presupuse infracţiuni pe care acesta le-a făcut prin vânzarea meciurilor din Liga I. Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit, la Adevărul Live, despre cum „a scăpat” pînă acum fostul preşedinte al LPF de spectrul puşcăriei în condiţiile în care alţi oameni celebri din fotbalul românesc se află deja în spatele gratiilor.

Dumitru Dragomir, la a treia arestare. Ce i-au găsit în casă procurorii la percheziţia din 1990

Luni, la scurt timp după o percheziţie imobiliară, Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală. Dragomir nu e nici la prima percheziţie şi nici la primul arest. Jurnalistul Grigore Cartianu a dezvăluit lista completă a „comorilor“ descoperite la locuinţa lui Dumitru Dragomir, în 1990, când acesta a fost arestat pentru „abuz în serviciu contra intereselor obşteşti”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite