Procurorii de la Secţia Specială i-au restituit paşaportul Sorinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Săcărin cu mama adoptivă
Sorina Săcărin cu mama adoptivă

Potrivit G4media, Secţia specială de investigare a magistraţilor (SIIJ) i-a restituit miercuri micuţei Sorina paşaportul reţinut imediat după ce a fost eliberat de Serviciul Paşapoarte Dolj. Familia adoptivă a micuţei Sorina a precizat că nu va părăsi ţara până la o decizie definitivă a instanţei cu privire la cererea procurorului general de interzicere a părăsirii României de către familia Săcărin cu fetiţa adoptată.

Potrivit sursei citate, procurorul de caz, Mihaela Iorga Moraru, a semnat decizia de restituire şi documentul urmează să plece prin poştă către Serviciul Paşapoarte Dolj care îl va preda părinţilor adoptivi, familia Săcărin.

Decizia Secţiei Speciale vine după ce luni, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat că paşaportul fetiţei din Baia de Aramă a fost oprit de către un procuror al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie pentru că existau indicii că documentul ar fi fost obţinut "prin metode nu tocmai legale".

"Cu privire la paşaport, în momentul în care a fost retras paşaportul au existat anumite indicii că ar fi fost obţinut prin mijloace nu tocmai legale. Mai multe nu pot să vă spun. În momentul de faţă s-au rezolvat mai multe dintre aceste aspecte. În perioada următoare veţi vedea rezultatul. Nu a fost nimeni pus sub învinuire sub acest aspect, dar atunci au existat date şi indicii privind nereguli existente la momentul eliberării paşaportului", a explicat Licu.

El a spus că SIIJ avea competenţa, pentru că în acest dosar penal este vizat şi un magistrat.

Familia adoptivă a Sorinei a declarat că nu are de gând să plece din tară cu fetiţa până nu se solutionează in instanţă solicitarea procurorului general referitoare la interdictia de a părăsi România împreună cu minora.

„Chiar si după eliberarea pasaportului, familia Sacarin nu va pleca din tara pana pe 18 iulie, pentru ca noi respectam legile si toate institutiile statului si dorim sa facem absolut totul in legalitate si cu buna credinta, asa cum am procedat si pana acum. Oricum si daca ne-ar fi eliberat maine, 16 iulie, pasaportul, dureaza ceva timp si eliberarea vizei de America", a fost reactia oficiala a familiei Sacarin.

Decizia SIIJ de restituire a paşaportului Sorinei vine cu o zi înainte ca Judecătoria Slatina să judece cererea procurorului general de interzicere a părăsirii României de către familia Săcărin cu fetiţa adoptată.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială către Tribunalul Mehedinţi, prin care a solicitat interzicerea părăsirii ţării de către minoră. Licu a contestat în instanţă şi decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Curtea de Apel Craiova a hotărât, pe 11 iulie, să respingă cererea lui Licu de revizuire a adopţiei Sorinei, aceasta urmând a rămâne în continuare la soţii Săcărin, cu dublă cetăţenie română şi americană, care au adoptat-o. Aceeaşi instanţă a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite