Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Procurorul Codruţ Olaru a plagiat „grosier” în teza de doctorat. Reacţia membrului CSM

6
17 May 2021 10:28:02
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul /  Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul /  Ionuţ Mureşan

Procurorul Codruţ Olaru, unul dintre membrii cei mai influenţi ai CSM, rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, joia trecută, că teza acestuia este plagiată „grosier”.

Olaru şi-a susţinut public doctoratl în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), sub coordonarea lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei în guvernele PSD.

Înainte de şedinţa Consiliului General al CNATDCU în care urma să se decidă menţinerea sau retragerea titlului său de doctor, Codruţ Olaru a încercat să blocheze emiterea unui verdict printr-o acţiune deschisă în instanţă împotriva CNATDCU şi a Ministerului Educaţiei, arată PressOne.ro.

El are acum dreptul să conteste administrativ decizia CNATDCU. Dacă hotărârea rămâne neschimbată, retragerea titlului de doctor trebuie făcută printr-un ordin al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Codruţ Olaru a declarat pentru G4Media.ro că a iniţiat două acţiuni judecătoreşti legate de funcţionarea CNATDCU şi că nu a primit decizia de retragere a titlului de doctor:

„Cu privire la modalitatea total nelegală în care functioneaza CNATDCU în noua formulă organizatorică, am iniţiat două acţiuni judecătoreşti aflate pe rol. Principial vorbind, ar fi descalificant pentru CNATDCU ca, după o verificare de 28 luni în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat să emita un verdict contrar în baza unor noi similare a căror identitate de obiect este evidentă”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Utilizator Adevărul
17.05.2021, 10:53:30

Comentariu considerat abuziv.

ALEXANDRU STARK
17.05.2021, 10:55:09

Procurorul Codruţ Olaru a plagiat „Grossièrement " .

Ovidiu Olariu
17.05.2021, 12:41:21

S-au dezvaluit, in ultimii ani, in mass media, plagiate, pe bandā rulantā, in randul unor cadre didactice, considerate de elitā, de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza". "Scoala doctoralā" de la aceastā "academie" a fost desfiintatā, in octombrie 2020, prin ordin al ministrului educatiei, ca urmare a confirmarii "Hoției universitare de la Academia de Poliţie", cum au fost etichetate aceste plagiate intr-un articol (vezi in "Ziaristii", 26 oct. 2020) ! In urmā cu cateva zile, adicā joi, 12 mai 2021, guvernul a adoptat un proiect de hotarare prin care se are in vedere reorganizarea Academiei de Politie si desfiintarea celor douā "scoli doctorale" existente in aceastā "academie" (!). Toate bune si frumoase (vorba vine) ! Iatā cā, din "Adevarul", de astazi, aflam cā procurorul Codrut Olaru, "unul dintre membrii cei mai influenţi ai CSM", a comis aceeasi faptā: "Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) -care este autoritatea academicā indreptatitā sā ia aceste hotārâri- a decis, joia trecută, că teza acestuia (de doctorat) este plagiată „grosier”. In mod cu totul aparte, as zice românesc, procurorul Codrut Olaru "a încercat să blocheze emiterea unui verdict printr-o acţiune deschisă în instanţă împotriva CNATDCU şi a Ministerului Educaţiei", considerând "nelegal" (!) intregul proces prin care i-a fost retras titlul de doctor. Mai mult, in articol se mentioneazā cā "El are acum dreptul să conteste administrativ decizia CNATDCU" Tupeul si nerusinarea de care dā dovadā acest procuror atinge cote maxime. Adicā NU fapta sa este incorectā si descalificantā, ci, potrivit opiniei lui, ar fi "descalificant pentru CNATDCU (...) să emita un verdict contrar" ! Dacā furtul intelectual, incorectitudinea si necinstea sunt prezente in Politie si in Justitie, in randul celor care lucreazā in aceste institutii ale statului care au menirea sā contribuie la stabilirea adevarului si la impartirea dreptatii in societate, atunci de la cine sa mai astepti instaurarea legalitatii si dreptatii in Romania ? ! In incheiere, meritā sā se mai retinā, totusi, incā un lucru, mentionat in articol: procurorul Codrut Olaru "şi-a susţinut public doctoratul în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), sub coordonarea lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei în guvernele PSD" ! ! !

+3 (3 voturi)
dumitru bogdan
17.05.2021, 11:09:05

Și hoț (în teza) și tupeist cu acțiunile în justiție. În loc sa părăsească funcția.

-3 (13 voturi)
escu
17.05.2021, 12:21:33

romania, tara lupilor paznici la oi!

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările