Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Procurorul general atacă decizia Judecătoriei Slatina care a decis că Sorina poate pleca din ţară cu familia adoptivă din SUA

6
18 Jul 2019 14:06:50
Autor: Raluca Stepanov

Procurorul general al României, Bogdan Licu, atacă decizia Judecătoriei Slatina care a hotărât azi că Sorina poate pleca din ţară.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, joi, că va ataca decizia Judecătoriei Slatina, care a hotărât că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA, potrivit Mediafax.

„S-a respins cererea procurorului general. Nu este definitivă. Este cu apel în cinci zile de la comunicare, dar ea este executorie", arătau dimineaţă, reprezentanţii Judecătoriei Slatina.

Judecătoria Slatina este a cincea instanţă care a fost chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Procurorul general spunea că speră ca familia adoptivă nu va părăsi ţara cu fetiţa înainte de decizia de la Slatina, deşi există o procedură de adopţie finalizată.

„Fiind cercetat şi un magistrat, pe cale de consecinţă, toate aspectele investigate sunt de competenţa Secţiei. Atâta timp cât un magistrat este cercetat într-o cauză, competenţa aparţine acestei Secţii. Procedura de adopţie este finalizată, avem o sentinţă definitivă, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă. Fetiţa nu putea pleca cu această familie, până în acest moment, pentru că nu avea paşaport. În momentul în care va avea paşaport, fetiţa va putea pleca din ţară. Părerea mea este că părinţii adoptivi vor fi suficient de înţelepţi să nu plece din ţară cu fetiţa până în momentul în care nu se va soluţiona şi cererea de ordonanţă preşedinţială", a declarat Bogdan Licu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

of of
18.07.2019, 14:20:04

Ambiții stupide din partea unuia care se vrea procuror general. Și care e manevrat de televiziuni. Jalnic. Lăsați copila în pace.

+2 (6 voturi)
Alexandru Preda
18.07.2019, 14:50:34

Sa ii fie rușine de cât circ face fără temei în jurul unui copil de 8 ani, care are norocul ca a fost adoptat de o familie minunata.

+4 (6 voturi)
Alexandru Preda
18.07.2019, 14:51:04

Sa ii fie rușine de cât circ face fără temei în jurul unui copil de 8 ani, care are norocul ca a fost adoptat de o familie minunata.

+2 (4 voturi)
¡Ay, caramba
18.07.2019, 15:05:28

Oameni mărunți cu preocupări mărunte.

+3 (3 voturi)
Gib
18.07.2019, 15:46:05

Nimeni nu poate sta in calea omului prost. Ce dovada mai clara de om nepotrivit postului ocupat. Nu exista nici un temei legal pentru ofensiva acestui catar (animalul). Trist este ca din cauza acestei campanii absurde are de suferit un copil caruia se parea ca soarta i-a suras in sfarsit .

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)