Procurorul Mircea Negulescu, eliberat din funcţie de preşedintele Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru eliberarea din funcţia de procuror a lui Mircea Negulescu. Decretul vine în condiţiile în care Negulescu a fost sancţionat disciplinar prin excluderea din magistratură.

La începutul acestei luni, Curtea Supremă a decis, în mod definitiv, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu.

Fostul procuror la DNA Ploieşti, a fost suspendat din magistratură pe 28 septembrie 2018, alături de Lucian Onea, fost şef DNA Ploieşti, decizie care a fost contestată ulterior la Înalta Curte. Cei doi au fost acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. La începutul anului, Secţia specială, cea care instrumentează dosarul împotriva celor doi procurori, anunţa că toată secţia de la DNA Ploieşti este acuzată de constituire de grup infracţional organizat.

Deputatul PSD Andreea Cosma a declarat că preşedintele Iohannis i-a cîştigat „admiraţia” prin gestul său. „"Astazi, presedintele Klaus Iohanis mi-a castigat admiratia. Prin semnarea decretului privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Mircea Negulescu - în prezent suspendat din funcţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură, presedintele Romaniei a dat dovada de corectitudine si, de ce nu, de curaj. Spun asta pentru ca, asa cum am observat cu totii, curajul este una dintre cele mai rar intalnite calitati ale celor care pot si trebuie sa infrunte un sistem corupt din temelii", afirmă deputatul PSD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite