Procurorul Remus Damian Budăi a renunţat la fotoliul de adjunct al şefului Direcţiei Antifraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Remus Adrian Budăi se va întoarce la Parchetul Capitalei
Procurorul Remus Adrian Budăi se va întoarce la Parchetul Capitalei

Premierul Dacian Cioloş a decis încetarea, la cerere, la data de 1 decembrie, a numirii lui Remus Damian Budăi, prin detaşare, în funcţia publică de inspector general adjunct antifraudă al Direcţiei generale antifraudă fiscală din structura Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Decizia a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, fiind emisă având în vedere prevederile Legii 303/2004 referitoare la statutul judecătorilor şi procurorilor, Hotărârea 703 din 14 noiembrie a Consiliului Superior al Magistraturii — Secţia pentru Procurori şi o adresă a Ministerului Finanţelor Publice — ANAF din 24 noiembrie.

La 8 noiembrie 2016, Remus Damian Budăi a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de încetare a detaşării la Direcţia generală antifraudă.
Budăi a fost detaşat la ANAF la 10 septembrie 2013, pentru un mandat de trei ani. La 22 august 2016, CSM a dispus prelungirea detaşării procurorului, pentru încă 3 ani, începând cu data de 16 septembrie 2016. Între timp, Remus Damian Budăi s-a răsgândit şi a cerut să-i înceteze detaşarea, întorcându-se la Parchetul Capitalei.

Procurorul Remus Adrian Budăi a instrumentat dosare precum cel de şantaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu, care a fost condamnat pentru că l-a ameninţat cu moartea pe Sebastian Ghiţă. Tot Budăi a coordonat ancheta în dosarul privind moartea bebeluşilor de la maternitatea Giuleşti.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite