Procurorul Tomiţă Neagu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistratul Tomiţă Neagu va fi cercetat în stare de arest, a decis Curtea Supremă
Magistratul Tomiţă Neagu va fi cercetat în stare de arest, a decis Curtea Supremă

Instanţa supremă a decis joi arestarea preventivă pentru 29 de zile a fostului prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu Tomiţă Neagu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin.

Instanţa supremă a dezbătut miercuri recursul făcut de procurorii anticorupţie împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de cercetare în libertate a magistratului Tomiţă Neagu, fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu, acuzat de fapte de corupţie, informează Mediafax.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei au admis joi recursul procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, începând cu data încarcerării, pe numele procurorului Tomiţă Neagu. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prezent la şedinţa de judecată de miercuri a cerut magistraţilor instanţei supreme arestarea preventivă a lui Tomiţă Neagu.

Motivul: în continuarea cercetărilor de la DNA din acest caz vor fi audiaţi subalterni sau foşti subalterni ai magistratului, iar dacă este lăsat în libertate, există riscul influenţării lor.

La rândul său, avocatul lui Tomiţă Neagu le-a spus judecătorilor că acestac nu a comis faptele de care este acuzat şi că procurorii anticorupţie nu au probe pertinente şi solide împotriva lui.

Avocatul a arătat că, în opinia sa, acest dosar, precum şi solicitarea de arestare a magistratului reprezintă un troc între primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, şi procurorii DNA. În opinia avocatului, "este ciudat că Mladin a fost eliberat din arest chiar înainte de declanşarea acestui caz".

În 19 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul prim-procuror de la Parchetul Cornetu Tomiţă Neagu să fie cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi pretins un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului Mladin, care i-ar plătit magistratului şi soţiei acestuia un sejur în Las Vegas şi Beverly Hills (SUA).

În 5 noiembrie 2012, primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, l-a denunţat la DNA pe procurorul Tomiţă Neagu, semnalând "grave acte de corupţie în care acesta era implicat", potrivit referatului procurorilor cu propunerea arestării preventive a fostului prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite