Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Producătorul Ada Solomon şi regizorul Corneliu Porumboiu, puşi sub acuzare de DIICOT pentru spălare de bani şi evaziune fiscală SURSE

4
18 Oct 2021 16:29:18
Autor: Andreea Traicu

Ada Solomon, producător de film, şi regizorul Corneliu Porumboiu sunt cercetaţi într-un dosar al DIICOT în legătură cu decontarea unor facturi fictive, acuzaţiile fiind de evaziune fiscală şi spălare de bani, au declarat surse judiciare pentru Adevărul.

În dosar sunt vizate 100 de persoane fizice şi juridice. DIICOT estimează prejudiciul adus statului la aproximativ 9.970.344 lei.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate şi au declarat fiscal mai multe achiziţii de servicii şi bunuri de la societăţi comerciale ce aveau comportament specific societăţilor fantomă (nu funcţionau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificaţi administratorii acestora, aceleaşi persoane aveau diferite calităţi în cadrul societăţilor, nu au depus sau au depus doar în parte declaraţiile fiscale, aveau asociaţi persoane cetăţeni străini ce nu au putut fi identificaţi pe teritoriul României, etc).


O parte din membrii grupului infracţional figurau ca asociaţi sau administratori în cadrul mai multor societăţi comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracţională. De asemenea, facturile emise şi supuse controlului de către organele fiscale aveau acelaşi tipar, le lipseau menţiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat şi vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societăţile prestatoare", transmite DIICOT.

Până la ora transmiterii ştirii, Corneliu Porumboiu nu a răspuns solicitărilor Adevărul privind un punct de vedere referitor la implicarea în ancheta penală, iar Ada Solomon a refuzat să comenteze subiectul.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Paun Al
18.10.2021, 17:08:15

"Sunt suspecte o factură de 2.000 de lei și una de 200 de lei în cazul Adei Solomon"..

+6 (8 voturi)
Adrian Foangǎ
18.10.2021, 17:18:51

Mai exista vreunul nepatat in tara asta?! Toti care se mufeaza intr-un fel sau altul la banul public, incearca sa faca o smecherie, o invarteala...

-3 (9 voturi)
Alexe Radu
18.10.2021, 17:37:30

Si acum cateva zile Rașela Solomon se batea cu caramida in piept cum sponsorizeaza ea pe cei de la Recorder . Ea e mai tovarasa de fel , userista , neomarxista , pro-lgbt , producatoare a unor filme care arunca cu laturi in societatea romanesca , filme premiate corect politic dar cu zero succes la public . Cam asta e personajul , asa ca nu ma mira nimic .

-7 (11 voturi)
black horse
18.10.2021, 18:43:28

oooooooooo, asa repede miltienilor ??? Dupa 8 ani ??? Si daca astia 2 mureau, cum ati fi recuperat prejudiciul ??? Vai de capul vostru !!! Ati primit vreo comanda speciala !!!

+9 (11 voturi)
Modifică Setările