Profesorii vor avea o suplimentare a salariilor cu 260 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii vor avea o suplimentare a salariilor cu 260 de milioane de lei
Profesorii vor avea o suplimentare a salariilor cu 260 de milioane de lei

Sumele aferente pentru plata salariilor profesorilor din învăţământul preuniversitar, din 29 de judeţe, au fost suplimentate cu 260 de milioane de lei, a anunţat, miercuri, primul ministru demis Emil Boc

'Principala decizie luată azi (miercuri- n.r.) în şedinţa de Guvern se leagă de asigurarea resurselor financiare pentru plata drepturilor salariale ale profesorilor până la sfârşitul anului. Este vorba despre învăţământul preuniversitar', a precizat Emil Boc.

Acesta a explicat că este vorba despre judeţele Alba, Buzău, Caraş, Dolj, Cluj, Bacău, Călăraşi, Constanţa, Gorj, Harghita, Bistriţa Năsăud, Brăila, Braşov, Ilfov, Neamţ, Bucureşti, Arad, Argeş, Hunedoara, Maramureş, Timiş, Vaslui, Vrancea, Covasna, Sălaj, Olt, Vâlcea şi Sibiu, unde au existat probleme privind asigurarea resurselor financiare legate de plata drepturilor salariale ale profesorilor.

'Aceste date au fost prezentate în Guvern în urma analizei pe care am efectuat-o cu inspectoratele şcolare şi cu direcţiile finanţelor publice de la nivelul judeţelor despre care am vorbit şi unde au existat probleme legate de asigurare a resurselor financiare legate de plata salariilor profesorilor'.

Boc a subliniat că, în prezent, prin resursele financiare alocate, nu mai există nicio problemă cu asigurarea resurselor financiare pentru plata salariilor profesorilor din toate judeţele ţării până la sfârşitul anului.

El a mai precizat că, din total, 170 milioane de lei sunt sume defalcate şi 90 milioane de lei provin din fondul de rezervă al Guvernului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite