Profilul lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal: Violent şi pasionat de filme de groază, nu-şi recunoaşte faptele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
george popicu

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, poreclit „Popicu”, s-a născut în anul 1953 şi trăia de ani buni singur, din cauza comportamentului agresiv pe care-l avea faţă de soţia şi copiii săi. În ciuda dovezilor de necontestat, descoperite de anchetatori în curtea lui, Dincă nu-şi recunoaşte faptele.

„Popicu” avea patru copii, iar soţia sa muncea în Italia, sătulă să tot fie bătută de soţul său agresiv. Şi cei patru copii plecaseră de-acasă, cei trei băieţi preferând compania mamei lor şi munca departe de părintele care-i teroriza. Fata s-a stabilit în Timişoara, nemaidorind să audă de tatăl ei, pe care-l considera bolnav psihic.

Cu toate acestea, vecinii vorbesc frumos despre el: „Un om care nici prin cap nu-ţi trecea că ar putea să facă asta. Îşi luase de curând o dubă, se ocupa cu târgurile, cumpăra dintr-o parte şi vindea în alta: păsări, porumbei, ce-i cădea la mână ieftin, cumpăra şi vindea în alte târguri. Soţia şi copiii sunt plecaţi în Italia. El locuia singur“, a declarat un vecin.

Surse apropiate criminalului spun că, la ultima vizită a soţiei sale în România, acesta i-ar fi administrat o bătaie cruntă.

Cunoscuţii săi din copilărie spun însă că avea un comportament ciudat, fiind pasionat de filmele şi poveştile de groază.

România nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz abominabil din anii `70, când Ion Rămaru  a terorizat Bucureştiul. Ion Rîmaru s-a născut în Caracal, unde şi-a petrecut o parte din copilărie.

În anul 1944, patru femei au fost omorâte de un individ rămas necunoscut decenii întregi. Autorul acestor crime a fost identificat câteva decenii mai tîrziu de criminalistul Constantin Turai ca fiind Florea Rîmaru, tatăl lui Ion Rîmaru. Conform unei versiuni apărute în presă, acesta ar fi fost asasinat în 1972 de Securitate, la un an de la execuţia fiului său, fiind aruncat dintr-un tren.

Jurnalistul Dan Odagiu a publicat, în 29 octombrie 1995, un reportaj din comuna natală a lui Ion Rîmaru. El a constatat că toţi care purtau acest nume şi l-au schimbat pentru că românii erau oripilaţi când îl auzeau. De asemenea jurnalistul a susţinut că în localitatea Izbiceni, de pe malul Oltului, unde se născuse şi trăise o perioadă Rîmaru, s-ar fi înregistrat mai multe crime oribile, comise de bărbaţi care mutilau şi apoi omorau femei, de regulă soţiile lor.

Criminalul a fost reţinut pentru 24 de ore, dar nu-şi recunoaşte faptele

Gheorghe Dincă, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, transmite DIICOT.

Deşi în curtea lui s-au găsit rămăşiţe umane şi mai multe bijuterii care au aparţinut Alexandrei, Gheorghe Dincă nu şi-ar fi recunoscut faptele în faţa anchetatorilor, susţin surse judiciare.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Gheorghe Dincă este suspectat că ar fi comis mai multe crime, omorând cu brutalitate tinere, pe care le-ar fi tranşat şi pus într-un butoi, peste care ar fi turnat acid.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite