Programul de înzestrare a Armatei, discutat de Ţuţuianu cu reprezentanţi ai ministerelor Economiei şi Cercetării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a avut marţi întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai Ministerului Cercetării şi Inovării pe tema măsurilor necesare urgentării semnării contractelor pentru crearea şi operaţionalizarea „joint venture“ cu industria naţională de apărare. S-a discutat şi despre un proiect de modernizare a aeronavei IAR-99 Şoim, informează un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citată de Agerpres, întâlnirile de lucru ale ministrului Apărării cu reprezentanţii Ministerului Economiei se înscriu în seria discuţiilor periodice avute de la preluarea mandatului, cu scopul stabilirii posibilităţilor concrete pe care industria naţională de apărare le are în implementarea unor programe de înzestrare pentru Armata României.

În acest context, oficialii din cele două ministere au arătat sprijinul Guvernului României de a direcţiona o parte din sume către industria locală, pentru stimularea investiţiilor şi dezvoltare şi au analizat concret stadiul şi implementarea procedurilor pentru programul prioritar transportor blindat de trupe 8x8.

Următoarea întâlnire pe această temă cu reprezentanţii Ministerului Economiei va avea loc vineri.

"Armata României are nevoie de capabilităţi noi şi arată determinarea noii echipe de leadership de a demara cât mai curând procedurile de achiziţie, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi necesităţile operaţionale ale forţelor armate", se arată în comunicat.

Discuţiile de la Ministerul Cercetării au vizat modernizarea aeronavei IAR-99 Şoim, printr-un program de tip MLU/SLEP (Mid Life Upgrade/Service Life Extension Program) — o fază naturală în cadrul tuturor programelor de aviaţie de succes.

MApN arată că principalele obiective ale acestui proiect sunt: creşterea performanţelor aeronavei IAR-99 Şoim la nivelul cerinţelor impuse de intrarea în dotare a aeronavei multirol F-16, asigurarea unei competitivităţi şi a unei resurse de viaţă de minim 15 ani pentru aeronavele din program şi reducerea costurilor de operare şi de mentenanţă pentru aeronava de şcoală şi antrenament.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite