Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Proiect de lege: Maşinile înmatriculate în Bulgaria ar putea circula în ţară doar 30 de zile

4
25 Feb 2013 13:33:31
Autor: Alina Brebenel
Românii vor putea circula cu maşinile înmatriculate în străinătate maxim 30 de zile FOTO Adevărul
Românii vor putea circula cu maşinile înmatriculate în străinătate maxim 30 de zile FOTO Adevărul

Românii care deţin maşini înmatriculate în alte state vor putea circula cu ele în ţară maxim 30 de zile, până la obţinerea înamtriculării româneşti, potrivit unui proiect de legeprivind circulaţia pe drumurile publice, lansat în dezbatere de Ministerul de Interne.

„Se propune ca autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului”, se arată în proiectul iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, proiectul prevede ca persoana care conduce maşina înmatriculată în străinătate să fie menţionat pe talon drept proprietar şi propune ca actele maşinii să fie traduse şi legalizate în limba română pentru cele 30 de zile cât maşina va fi condusă pe drumurile publice.

Dacă proprietarii maşinilor vor încălca prevederea de 30 de zile, Poliţia va putea reţine talonul şi numărul de înmatriculare ale maşinii, iar acestea vor fi restiuite statului emitent, în cazul în care situaţia nu se remediază în cinci zile. Conducătorii auto vor primi, de asemenea, amenzi contravenţionale în cazul în care vor încălca prevederile legii. În cazul neachitării amenzii, proiectul de lege prevede că şoferii maşinilor înmatriculate în străinătate vor rămâne fără permis.

„Se propune introducerea sancţiunii suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule în cazul nerespectării obligaţiei de a achita amenda contravenţională în termenul prevăzut de lege”, prevede acelaşi proiect.

Modificările vin în contextul în care Guvernul a modificat, recent, şi taxa de înmatriculare, transformată în timbru de mediu, care creşte pentru autoturismele dotate cu motoare euro 4 şi 5.

Se propune ca autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului

Proiect de lege privind circulaţia pe drumurile publice

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Krt Andreea
25.02.2013, 14:42:50

pai bine interziceti bulgarii..da faceti taxa aia mai ieftina ...e normal asa ceva? o dacie amarata de 500 d eur taxa sa fie 450 eur? vi se pare normal asa ceva? deaia e romania unde e si in starea in care e ! da am masina pe bulgari pt ca inmatricularea pe iubita Romanie ma costa 12 000 eur ! si nu va ganditi ca am cine stie ce masina..am un rover 420 ;) asa ca..mai scutiti-ne cu legile voastre inteligente !

+6 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
1.03.2013, 08:04:48

Comentariu considerat abuziv.

Vlad Costi
5.04.2013, 18:19:42

TOTI ROMANI CU MASINILE DE BULGARIA SA SEMNAM O PETITIE PENTRU ANULAREA TAXEI DE TIMBRU ,CARE ESTE O MARE ABERATIE .TOTI ROMANI CU MASINILE DE ROMANIA SE SE UNESCA SI SA SEMNEZE PETITIA . DACA EI VOR DORI SA VANDA MASINA PLATESC ACEIASI TAXA CA NOI CU MASINILE STRAINE .ROMANI UNITATE ................. NU LASITATE !

+1 (1 vot)
Violeta-Alina Iliescu
17.04.2013, 17:25:51

de acord cu propunerea ta

Modifică Setările