Propagarea xenofobiei şi negarea Holocaustului între Ministerul Educaţiei şi Biserica Ortodoxă Română

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Un astfel de preot-profesor, consider eu, nu are ce să caute nici în biserică, nici în şcoală“
„Un astfel de preot-profesor, consider eu, nu are ce să caute nici în biserică, nici în şcoală“

Lecţiile de religie în sistemul educaţional formal reprezintă o controversă în sine, o dezbatere perpetuă din care, până în prezent, a ieşit victorios BOR.

Însă, când un preot-profesor propagă ură etnică de la înălţimea catedrei, sunt curios ce au de spus Ministrul Remus Pricopie, Patriarhul Daniel şi Parchetul.

Ceea ce am văzut / auzit în acest clip postat pe internet de către un elev, din punctul meu de vedere, nu mai este de competenţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminarii, ci de competenţa parchetului, fiind o infracţiune prevăzută cu închisoare de până la 2 ani.



Un astfel de preot-profesor, consider eu, nu are ce să caute nici în biserică, nici în şcoală. Elevii români au dreptul la educaţie de calitate, educaţie pe care acest domn, vizibil, nu o poate oferi, nici măcar în momentul în care elevii îl corectează.

Negarea holocaustului, într-un stat membru al Uniunii Europene, contemplarea criminalilor de război (precum Ion Antonescu), promovarea urii de la înălţimea catedrei nu au cum să fie în beneficiul elevilor, ci doar a unor mişcări neofasciste.

Sper ca instituţiile cu care este asociat să-şi facă datoria morală (să-l demită, respectiv să-l excludă), iar parchetul să-i facă dosar pentru propagarea naţionalismului şovin, xenofobie, negarea holocaustului, abuz în serviciu şi promovarea urii etnice.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite