Protest spontan la Ministerul Mediului. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salarizare şi cer demisia Cristianei Paşca Palmer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 de angajaţi protestează în faţa Ministerului Mediului FOTO Adevărul
100 de angajaţi protestează în faţa Ministerului Mediului FOTO Adevărul

Peste 100 de angajaţi de la Ministerul Mediului protestează, miercuri, în faţa instituţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de faptul că, deşi o comisie tehnică a elaborat un document prin care să fie eliminate inechităţile salariale, ministrul Cristiana Paşca Palmer nu l-a promovat în Guvern.

Angajaţii au în mâini pancarte şi hârtii pe care scrie „Vrem salarii decente”, “Nu vrem să cerşim”, “Respect reciproc”, “Milog la stat”, “Jos prostia şi minciuna”. Aceştia cer, la fel ca în urmă cu două săptămâni, demisia Cristianei Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Potrivit news.ro, oamenii ies din stradă pentru că nu se mai pot descurca cu salariile pe care le au, dar şi pentru că, deşi în urma protestului din 13 aprilie a fost constituită o comisie care să găsească soluţii pentru problemele lor, şi deşi reprezentanţii acestei comisii i-au înaintat ministrului un proiect de ordonanţă de urgenţă, documentul nu a mai fost promovat în Guvern.

„S-a constituit o comisie care i-a propus ministrului un proiect de ordonanţă de urgenţă, care nu a mai fost discutat în Guvern. În 19 aprilie i-am predat materialul şi nu s-a mai întâmplat nimic”, a declarat Ciprian Şoavă, reprezentantul Sindicatului Naţional de Mediu Ecologistul, potrivit sursei citate.

Pintre altele, documentul propune modificarea Ordonanţei 32/2015 privind înfiinţarea gărzilor forestiere, respectiv uniformizarea salariilor din protecţia mediului la nivelul salariilor pe care le au angajaţii din Garda forestieră.

Şoavă a mai spus că în timp ce angajaţii din minister sau de la Agenţia Naţională de Protecţia Mediului au salarii între 900 şi 1.700 de lei, la Garda forestieră încadrarea este de 5.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite