A 15-a zi de proteste: în jur de 300 de persoane în Piaţa Victoriei. Zeci de oameni au protestat în faţa Palatului Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele au continuat marţi în Capitală, câteva sute de persoane protestând în Piaţa Victoriei în ziua în care s-au împlinit două săptămâni de manifestaţii continue. În stradă au ieşit şi câteva zeci de persoane, la mitingul pro Guvern, în faţa Palatului Cotroceni.

La protestul din Piaţa Victoriei, în jur de 300 de persoane au strigat „Rezistăm, nu plecăm“, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu!“ şi „Jos, guvernul mincinos!“ Devenit deja o tradiţie la protestele din ultimele două săptămâni, imnul României a fost cântat la ora 21.00 de manifestanţii din Piaţa Victoriei, care şi-au aprins lanternele telefoanelor.

La Sibiu, protestatarii au ieşit în stradă cu mesaje pregătite pe specificul „Zilei Îndrăgostiţilor”.  ”Am venit să le urăm de dragoste politicienilor care îşi bat joc de noi”, spune Doru Apostol, iniţiatorul protestelor de la Sibiu. El care a adus mai multe baloane în formă de inimă şi umplute cu heliu, de care a agăţat mai multe mesaje ”de dragoste” către Guvern şi principalul partid de guvernământ.

image

Bărbatul care a protestat singur în centrul Piteştiului

image

La Piteşti, mitingul a început cu un singur protestatar. A trecut mai bine de un ceas până când i s-au alăturat şi alţi manifestanţi. “Timp de o oră şi jumătate am fost singur, dar nu mi-a părut rău. M-am bucurat când au început să mai apară, chiar dacă astăzi este Valentines’s Day. Am ieşit în stradă pentru normalitate, pentru un nou început, pentru a  vedea o reformare a clasei politice. 27 de ani în care ai avut ocazia să faci ceva şi n-ai făcut sunt suficienţi. Am mai avut experienţa asta cu un singur om şi a fost  vorba de dictatură. Acum s-au adunat chiar mai mulţi ani decât a stat Ceauşescu la putere. De la Revoluţie sunt 27 de ani  şi încă mai văd figuri foarte vocale precum Tăriceanu, pe care-l ştiu din 90. Părerea mea e că a fost suficient. Nu cred că mai era nevoie de experienţa regimului trecut, ca să fim conduşi de aceiaşi oameni pe o perioadă atât de lungă", a declarat pentru Adevărul, Mihai Stănică. 

Circa 500 de clujeni au protestat şi marţi seara în Piaţa Unirii. Manifestanţii au cerut demisia Guvernului Grindeanu şi au susţinut că se întorc şi mâine pentru a protesta.

Potrivit autorităţilor, echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei sunt mobilizate în zonă pentru a supraveghea manifestaţia şi pentru a menţine ordinea şi liniştea publică.

Câteva zeci de oameni au manifestat marţi seară şi în faţa Palatului Cotroceni împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Aceştia cer demisia şefului statului şi scandează: „Suspendare pentru instigare!", „Ieşi afară, trădător de ţară!", „Preşedinte trădător, ţi-ai bătut joc de popor!".

Pe una dintre pancartele protestatarilor se poate citi „Iohannis, şi noi ar trebui să fim românii tăi!”, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, aici se scandează şi lozinci pro-guvernamentale, precum „Luptăm, luptăm, Guvernul apărăm!”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite