Eveniment

articolul anterior articolul urmator

PSD cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa de urgenţă privind metodele de intervenţie pentru urşi

20
21 Jul 2021 19:29:33
Autor: News.ro

PSD solicită Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv cu privire la metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. Social-democraţii susţin că acest act normativ la Guvernului va lăsa „în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”.

„Voi sunteţi problema, nu urşii! OUG-ul ticălos adoptat azi de Guvernul Cîţu lasă urşii – simbolul României, în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee! PSD solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanţă odioasă a Guvernului! Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urşilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern!
 
Înainte de a da practic drumul la împuşcarea la liber a urşilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîţu! Şi nici nu e pasionat de petreceri wow! În schimb, voi le-aţi tăiat pădurile şi le-aţi distrus habitatul!
 
Nu aţi alocat niciun ban pentru a fi hrăniţi în pădure şi nu aţi protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice. N-aţi făcut nimic, dar acum daţi liber la împuşcat! Fără milă, fără remuşcări şi fără nicio jenă! În contrapartidă, Cîţu şi toţi incompetenţii săi din Guvern ar trebui de urgenţă relocaţi! Au făcut destul rău României!”, arată o postate de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat miercuri premierul Florin Cîţu. El a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi şi am putea avea implementată această strategie în cel mult un an.

„Scopul acestei OUG este salvarea vieţii oamenilor şi salvarea bunurilor create de om”, a afirmat secretatul de stat în Ministerul Mediului Robert Szep.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

IonIon Codreanu
21.07.2021, 19:37:49

Desigur, urșii au dreptul democrat pesedist de a ucide sau a transforma în infirmi oameni din localitățile unde au chef să se ”plimbe”!

-5 (29 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
21.07.2021, 19:49:13

Si oamenii de a ucide 70 de miliarde de animale anual... dar ce pretentii sa ai de la ion la patrat + codreanu = 0 ?

+3 (25 voturi)
Ovidiu Olariu
21.07.2021, 20:21:21

PSD profitā de numeroasele controverse legate de atacurile ursilor asupra unor comunitati omenesti si face, ca intotdeauna, singurul lucru perfect pe care este in stare sā-l facā: latrā, latrā si iar latrā ! Nu conteazā despre ce este vorba ! Nu conteazā nimic. Important este lātratul ! PSD-ului nu-i pasā si nu i-a pasat, niciodatā, nici de ursi si nici de oameni ! Scopul este sā ajungā la blana ursului si, dupā aceea, schimbā placa ! Din toatā logorea puturoasā pe care PSD o improascā, de peste 30 de ani, in spatiul public, meritā sā retinā urmatorul fragment din textul dat publicitatii: PSD-ul si pesedistii "ar trebui de urgenţă relocaţi" ! Asa este, dragi tovarāsi si pretini, solicitati si ajutorul Avocatului Poporului pentru cā se stie cā ati "făcut destul rău României!” !

+6 (10 voturi)
Camelian Propinatiu
21.07.2021, 20:30:52

PSD are la imagine lideri pasionaţi de vânători ceauşiste şi sprijinul oengiştilor, dar problema umanitară e că ursul nu s-ar ruşina să mânce şi un turist occidental.

-5 (19 voturi)
Popa Pius
21.07.2021, 19:58:45

Ciolanu n-a înțeles că avocatul popoului nu intervine nici pentru popor, darămite pentru urși. Doar dacă or fi urși besediști, din cei cu ciorditul de insule...

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările