Eveniment

articolul anterior articolul urmator

PSD cere sancţionarea şi dispersarea participanţilor la Congresul PNL: Evenimentul „nu respectă rigorile legale”

9
24 Sep 2021 15:16:12
Autor: Cristina Morozan
PSD: evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producţie artistică” FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
PSD: evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producţie artistică” FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Social Democrat cere sancţionarea şi dispersarea celor care vor participa la Congresul PNL deoarece, în opinia lor, organizarea unui congres politic cu 5.000 de participanţi cu prezenţă fizică nu respectă rigorile legale în vigoare, conform unei sesizări transmise autorităţilor.

Sesizarea PSD a fost transmisă către: Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

„Vă înaintăm prezenta sesizare referitoare la pregătirile Partidului Naţional Liberal în vederea săvârşirii unei infracţiuni deosebit de grave care pune în pericol sănătatea publică din Bucureşti şi din întreaga ţară.

Prin urmare vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare pentru prevenirea şi împiedicare comiterii unei astfel de infracţiuni, inclusiv prin sancţionarea şi dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”, transmit reprezentanţii PSD.

Potrivit documentului, conform declaraţiilor publice ale reprezentanţilor PNL, acest partid intenţionează să organizeze sâmbătă  25 septembrie 2021,un congres politic la care urmează să participe, cu prezenţă fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitaţi din partea organizaţiilor judeţene ale PNL din întreaga ţară.

PSD precizează că pentru organizarea acestui eveniment politic, în declaraţiile publice reprezentanţii PNL au invocat prevederile HG 990/2021, Art 1, pct. 4, conform cărora „organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”

 „Deşi reprezentanţii PNL încearcă să insinueze că această întrunire politică ar reprezenta o producţie artistică, în fapt congresul politic nu se încadrează la niciuna dintre activităţile culturale definite conform legii”, consideră PSD.

Social-democraţii afirmă că activităţile care se încadrează în prevederile legale invocate de PNL sunt definite la pct. 7 din Anexa 3 la Hotărârea nr.  932/9 septembrie 2021, respectiv „activităţile instituţiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizuală, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare de artă şi meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber”. 

Deci doar activităţile acestor intituţii şi nu ale unui partid politic se pot desfăşura în condiţiile reglementate la , Art 1, pct. 4, din HG 990/2021, menţionează sursa citată.

Social-democraţii precizează că conform art. 3, lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2007, privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, activităţile care pot fi considerate producţii artistice sunt următoarele

Spectacolele sau concertele înfăţişate direct publicului de către artişti, interpreţi şi/sau executanţi şi pot fi: spectacole dramatice, coregrafice, de operă, operetă, folclorice, de revistă, cabaret, de circ, de păpuşi şi/sau marionete, de teatru instrumental, respectiv concerte de muzică academică, simfonică, vocal-simfonică, camerală, corală, folclorică, electronică. 

„Chiar dacă metaforic Congresul PNL ar putea fi asociat cu unele dintre aceste activităţi, din punct de vedere juridic evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producţie artistică”. Prin urmare, organizarea unui congres politic cu 5.000 de participanţi cu prezenţă fizică nu respectă rigorile legale în vigoare şi, ca atare, capătă aspectul infracţiunii sancţionate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”, se mai arată în sesizare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

muresan anna
24.09.2021, 15:27:34

Sa incerce PSD cu tunurile cu apa, ca odinioara in august! Ei stiu sa disperseze multimile, pot s-o faca, pe baza aceleasi legi din 10 august!

+11 (13 voturi)
Maximilian Musat
24.09.2021, 16:21:06

Pai de ce sa nu mearga cati vor parca nu este nici o pandemie,nu asa spun pesedeii de doi ani?...de ce o dau la intors?...oamenii intra in spitale doar ca se sperie de ciori si cate unul mai moare ,nu de boala covid ci din neglijenta !

-9 (13 voturi)
Tomescu Tom
24.09.2021, 16:31:39

Breeeee ....activitatea tuturor partidelor ar putea fi încadrată la capitolul " activitate artistică " . Asta este cea mai bună descriere a activității politicienilor din România .. 🤣🤣🤣 . " Spectacolele sau concertele înfăţişate direct publicului de către artişti, interpreţi şi/sau executanţi şi pot fi: spectacole dramatice, coregrafice, de operă, operetă, folclorice, de revistă, cabaret, de circ, de păpuşi şi/sau marionete, de teatru instrumental, respectiv concerte de muzică academică, simfonică, vocal-simfonică, camerală, corală, folclorică, electronică. "

Constantin Gadea
24.09.2021, 16:51:25

Daca ar fi dupa PSD-ul lui Ciolacu, AUR-ul lui Simion, jurnalistii lui Ghita si panarama antistatala Sosoaca, ar trebui sa nu mai purtam masti, sa nu ne mai vaccinam, sa iesim zilnic in pietele Capitalei si in alte orase ale tarii, pentru a protesta pentru LIBERTATE. Pentru libertatea de a ne contamina cu totii aici in Romania. Pentru librtatea de a muri cu miile, cu zecile de mii, aici in Romania. Ca asa vor rusii sau chinezii. Ca asa vor Ciolacu, Simion, Korpos, Ciutacu, Cretulescu, Mihai Gadea, Ciuvica, Anca Alexandrescu, Sorin Rosca Stanescu si Sosoaca. Mai fratilor, voi cand faceti trimitere la Constitutie, ca aveti dreptul sa dati foc tarii, nu stiti ca aceata carte a legilor s-a nascut cu lipsuri, fara sa stie ce e aia COVID-2 ?

-11 (13 voturi)
Damian Marius
24.09.2021, 19:52:49

Păi, cretinii de ciordaci, tudoși, grindbeți, pradiști, rafileți și alți ...uiști nu zbiară cu nu există Codid!? Că Bill Gates, Arafat că UE și Annunaki au inventat boala ca să omoare pensionarii pezdeiști? Că se dau euroi pe raportări false? Nu Ciordy mergea fără mască în parlament și la ziua națională a SUA pentru că el este antivaccin, antiamerican și antiOccindent? N-am uitat, măi Pezdeilă! Mai periculos a fost la Congresul PZD când pe Arena Națională au venit gunoaie și au rămas în urma lor gunoaie. Recunoaște întâi că ai fost un limax cephalonicus ticălos și mincinos care ai îndemnat lumea să nu se vaccineze, Ia-i îndemnat-o la sinucidere și la crimă, fă-ți o solidă autocritică comuistă și nici atunci nu ai dreptul moral să discuți despre Covid... Tu, nu vei ajunge la Rahova, măi Ciordy! Tulburările tale te recomandă pentru alt stabiliment...

-12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările