PSD lucrează la un proiect de lege privind legiferarea parteneriatului civil. Au existat discuţii cu reprezentanţii comunităţii LGBT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD  lucrează la un proiect de lege privind legiferarea parteneriatului civil
PSD  lucrează la un proiect de lege privind legiferarea parteneriatului civil

Liviu Dragnea  a declarat că în PSD se lucrează la un proiect de lege privind legiferarea parteneriatului civil, existând discuţii cu reprezentanţii comunităţii LGBT, responsabil de acest subiect fiind ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

“În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. De asemenea, trebuie legiferată clar situaţia familiilor monoparentale. Trebuie o discuţie serioasă pentru a acoperi toate zonele. Una nu exclude pe alta”, a afirmat Liviu Dragnea, în contextul susţinerii referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Întrebat dacă în PSD se lucrează la un proiect de lege în această privinţă, Dragnea a spus: ”Deja lucrează chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune”, conchis liderul PSD, citat de news.ro.

Asociaţiile pentru drepturile persoanelor LGBT au confirmat pentru HotNews că au avut şi au loc consultări pentru realizarea unui proiect de lege privind parteneriatul civil, însă acestea consideră că modificarea definiţiei familiei în Constituţie afectează pe toată lumea, nu numai cuplurile de acelaşi sex şi nu ar trebui să existe un ”troc” între parteneriatul civil şi modificarea Constituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite