Rachetele Mistral 3 şi-au testat capabilităţile de luptă anti-dronă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MBDA a testat racheta Mistral 3 aceasta interceptând o ţintă mobilă situată la o distanţă de peste 7 kilometri. Focul demonstrativ a fost efectuat asupra unei ţinte de mici dimensiuni de tip MIRACH 40, iar sistemul de tragere  a inclus un radar (Saab Giraffe 1-X), un centru de control şi coordonare LICORNE şi un lansator ATLAS-RC.

Racheta Mistral 3, aflată în prezent în serviciul forţelor armate franceze, este o rachetă de apărare aeriană dotată cu un cap de dirijare IR şi capabilităţi avansate de procesare a imaginii care permit angajarea de la mare distanţă a unor ţinte cu o semnătură termică scăzută, cum sunt dronele, rachetele turbopropulsate şi ambarcaţiunile rapide, asigurând în acelaşi timp o rezistenţă excelentă la contramăsuri.

După teste, Éric Béranger, CEO MBDA, a spus: “Noi, la MBDA, suntem conştienţi de evoluţiile tehnologice şi de faptul că trebuie să ne adaptăm noilor ameninţări. Pentru a răspunde mai bine nevoilor clienţilor noştri, oferim soluţii complete, integrate şi compatibile cu numeroasele sisteme dezvoltate anterior pentru a le furniza capacităţi militare critice care să le permită garantarea suveranităţii. Indiferent că este vorba despre ameninţări de ieri, de astăzi sau de mâine, avem răspunsuri adecvate la toate problemele.“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite