Radu Mazăre: „Banii puşi de Elan în contul meu erau o datorie a unui grec către mine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mazăre a declarat, miercuri seară, la ieşirea din arest, că banii din contul său, de la Elan Schwartzenberg, proveneau dintr-o datorie a unui grec către edilul Constanţei. De asemenea, Radu Mazăre a mai spus că fratele său nu are nicio legătură în acest caz si ca procurorii DNA fac presiuni politice la ordin peste tot în ţară, în special în Constanţa.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi care este implicarea omul de afaceri Elan Schwartzenberg în acest dosar, edilul Constanţei a răspuns că acesta i-a restituit, fără să-i comunice, o datorie.

„Elan este prietenul meu şi este de notorietate lucrul acesta. Eu am împrumutat un cetăţean grec acum 10-12 ani de zile şi creanţa pe care o avea grecul către mine a fost preluată de către Elan. El mi-a returnat o parte din ei, chiar fără să mă anunţe”, a spus primarul Constanţei.

„Presiunile politice pe care DNA le face peste tot în ţară, şi în mod special în Constanţa, sunt făcute la ordin. Este intolerabil să bagi un om bolnav de cancer şi să-i ceri arestarea lui de două ori la rând, de două ori să fie eliberat. Este intolerabil să mă urmăreşti... Păi dumneavoastră ştiţi cum eram ieri la prânz? Fusesem la Gala Turismului în Bucureşti, am aflat că se fac percheziţii, eram în contact cu avocatul meu, care a asistat pe parcursul percheziţiei. I-am rugat pe procurori să-mi spună ce să fac. Aşteptam să-mi comunice. Între timp mi s-a făcut foame, m-am dus la restaurant. Când m-am aşezat la masă, au tăbărat mascaţii peste mine. Întodeauna m-am prezentat când am fost citat”, a declarat Radu Mazăre.

Totodată, Radu Mazăre a negat implicarea fratelui său în acest caz.

„Fratele meu nu-l cunoaşte nici pe constructor, nu are legătură, doar a venit la deschiderea cartierului de locuinţe aşa cum au venit şi alţi politicieni”, a mai spus edilul.

De asemenea, primarul Constanţei a caracterizat şi relaţia sa cu israelianul Avraham Morgenstern ca fiind una „de servici”. „Relaţia mea cu Abraham este una de servici. Acest domn în contractul pe care l-a performat a pierdut 300.000 de mii de euro. Ca sa mai dai şi şpagă să pierzi atâţia bani, cred că trebui să fii nebun”, a declarat Radu Mazăre.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri seară, că primarul Constanţei, Radu Mazăre, precum şi omul de afaceri care i-ar fi dat mită 175.000 de euro pentru a câştiga o licitaţie, Avraham Morgenstern, vor fi cercetaţi în stare de libertate, sub control judiciar. Decizia Curţii Supreme nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă.


Citeşte şi:

Radu Mazăre, eliberat. DNA: Elan Schwartzenberg le-a virat în cont şpaga de 175.000 de euro fraţilor Mazăre

Radu Mazăre va fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Aşa au decis, miercuri seara, magistraţii Curţii Supreme care astfel au respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a edilului constănţean care este acuzat de luare de mită. Prin aceeaşi decizie, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern, cel care i-ar fi dat 175.000 de euro primarului, a scăpat de cătuşe. Elan Schwartzenberg este cel care ar fi intermediat şpaga.

Mazăre, adus la instanţă. Primarul a luat şpagă 175.000 euro de la un afacerist

Radu Mazăre este acuzat de luare de mită. Procurorii DNA Bucureşti l-au reţinut pe primar pentru 24 ore. El urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Reacţii după reţinerea edilului Constanţei. Mircea Băsescu, despre Radu Mazăre: „E un circar“

Ziarul Adevărul a vorbit cu principalii factori din viaţa publică a oraşului Constanţa, oameni de afaceri, foşti adversari politici ai edilului, despre acuzele care planează asupra lui Radu Mazăre, de luare de mită. Unii au spus că Mazăre este un circar şi când e vorba de distracţie şi când e vorba de lucruri grave, însă nimeni nu s-a bucurat să-l vadă pe primar cu cătuşe la mâini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite