Raed Arafat: 12 răniţi din Ucraina vor fi trataţi în patru spitale din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 ucrainieni care au fost răniţi în urma protestelor din Kiev vor fi trataţi în Bucureşti FOTO AFP
12 ucrainieni care au fost răniţi în urma protestelor din Kiev vor fi trataţi în Bucureşti FOTO AFP

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunţat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că 12 răniţi în incidentele violente din Ucraina vor fi trataţi în spitalele Floreasca, Bagdasar Arseni, Universitar şi Elias din Bucureşti.

„La solicitarea părţii ucrainene, care s-a primit prin ambasada noastră la Kiev şi prin Ministerul de Externe, prin care ni s-a solicitat a analiza posibilitatea de a prelua un număr de răniţi pentru a fi trataţi în România, domnul ministrul Oprea a înaintat spre Guvern solicitarea de a aproba o misiune umanitară efectuată cu sprijinul MAE şi în cooperare cu Ministerul Apărării şi cu Ministerul Sănătăţii, prin care să fie aduşi în ţară 12 răniţi din Ucraina care urmează să fie identificaţi cu sprijinul echipelor medicale care vor fi trimise plus a autorităţilor ucrainene, care urmează să fie trataţi în spitalele Ministerului Sănătăţii din România”, a precizat secretarul de stat, în cadrul briefingului de presă ce a urmat şedinţei de Guvern, potrivit agerpres.ro. 

Potrivit medicului Arafat, misiunea va fi planificată joi şi executată în următoarele 24-48 de ore cu un avion militar care se va deplasa la Kiev şi va aduce răniţii. Avionul va avea la bord o echipă din cadrul SMURD Bucureşti. 

Secretarul de stat a mai anunţat că mai sunt şi alte ţări europene, precum Germania şi Polonia, care s-au implicat într-o astfel de misiune umanitară. 

Săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în caz de nevoie, România este pregătită să preia 3.500 de refugiaţi din Ucraina. „În ceea ce priveşte Ucraina, am avut o discuţie despre cazare pentru refugiaţi cu factorii de execuţie, structuri de informaţii care veghează la siguranţa frontierei, şi Ministerul de Externe”, a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, aprecierea generală este că România trebuie să arate deplină stabilitate.

„România e pregătită dacă va fi un flux de imigranţi să-i preia, sigur, în faza initiala circa 3.500”, a spus preşedintele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite